BU OCAKTA KİM NE PİŞİRİR

19-01-2016

Ocak üstüne ocak tüttürüyoruz.

Ahmet Yesevi Ocakları Batman’da şubesini açtı diye haberi okuyunca. Hayda yeterince ocağımız yoktu da yenisi mi açıldı dedim. Sonra kimdir, nedir, ne isterler, dertleri nedir diye az kurcalayayım dedim.

Bulduklarımı sizinle paylaşmak istiyorum. Ahmet Yesevi Ocakları, Yesevi Ocaklarının Genel Başkan Yardımcısıyken görevine son verilen Murat Kan başkanlığında kurulmuş. Genel merkezi İzmir’de bulunan bir ocak.

Çeşitli illerde teşkilatlanmasını ki Batman açık bir örnektir, yakın zamanda Erdoğan’ın, adını kullanarak yürüttüğü faaliyetlerden duyulan rahatsızlığı iletmesiyle istifaların yaşandığı Osmanlı Ocaklarının eski teşkilat üyeleri üzerinden kurgulayan ve hatta bazı yerlerde aynı adresleri, aynı ofisleri kullanan bir ocak.

Osmanlı Ocakları kim derseniz özetle “R.T Erdoğan Namusumuzdur” diyen bir ocak.

Ahmet Yesevi Ocakları henüz bir web sitesi bile kurmazken ya da kuramazken 1 Ocak’a kadar 55 ilde teşkilatlarını kuracağını iddia eden bir ocak. Ne yaptılar kurabildiler mi bilmiyorum. Bir de sosyal ağlarından, basın açıklamalarından eski ezberi tekrarlayan Türk Milliyetçiliğine vurgu yapan bazı ifadelere bakayım istedim.

“Mücadelemiz bunlar için devletimize milletçe sahip çıkmak içindir.” Dikkat edin millete sahip çıkan bir devlet değil, devlete sahip çıkan bir millet. Milletin yıllardır altında kıvrandığı Türk Milliyetçiliği zihniyetidir bu ki zaten gizlenmiyor saklanmıyor yine aynı açıklamanın devamında açıkça "Biz Türk Milliyetcisiyiz” diyor ocağın Genel Başkanı Murat Kan.

“Her konuda devletine destek veren” “devletine her konuda sahip çıkan” ifadeleri gırla. Yine yukarıdaki Türk Milliyetçiliğinin, devleti ne yaparsa yapsın kutsayan zihniyeti. Bunun içine 80’lerdeki darbe, dikta yönetimleri, bunun içine 90’lardaki faili meçhul cinayetlerin devleti, bunun içine şimdilerdeki sokağa çıkma yasakları ve sivil ölümler de dâhildir sanırım.

“T.C devletini seven sayan gençler yetiştirmek” istiyorlarmış. Yahu demezler mi biraz da bu milleti sevip sayan gençler yetiştirin. Her teşkilatlanmasının başına getirdiği adamı “Kutsal Dava” nişanıyla onurlandıran her sözün başını “kutsal dava” kelimeleriyle süsleyen bir ocak bu.

Ve bakın ne diyor ocağın Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Ahmet Yucedağ “Sayın Genel Başkanımız Murat Kan'ın talimatıyla güneydoğunun her ilinde teşkilatlanmayı, öncelikleri arasına koymuş, Bu anlamda Mardin ve Batman teşkilatları kurulmuş olup resmi olarak devletin hizmetinde olduğunu ilan etmiştir.”

Az da milletin hizmetinde olun diyedir sivil toplum örgütleri, devletin hizmetindeyiz derseniz bunun neresi sivil olur. Yoksa üstü örtük başka niyetleriniz mi var?

Ahmet Yesevi Ocakları adını kurucu başkanının atıldığı Yesevi Ocaklarından alan üyelerini hükümetin bir projesi olan ve tutmayan Osmanlı Ocaklarından derleyen, devlet kutsiyetini ve sözcüklerini Ülkü Ocaklarından toplayan yeni bir ocağımız oldu. Pek hayırlı olacağını düşünmüyorum. Henüz yeni kurulmuş bu ocağın bu denli hızla, nasıl ve hangi parayla örgütlenebildiğini ocağın gerçek anlamda neyi amaçladığını bilmiyorum.

Yıllardır Türk Milliyetçiliği ve türevi zihniyetlerden bu milletin neler çektiği hepimizin malumu. Hal böyleyken tutup bu temelde bir ocak bir dernek daha açmak ve getirip Batman’da şubesini kurup “devletin hizmetinde” olduğunu ilan etmek sizi de endişelendirmiyor mu?

Acaba devletin hangi amacının hizmetinde olacaklar? 

Ocağın Genel Başkanı Murat Kan’ın kendi sosyal ağında paylaştığı ifadeyle, “Hedefi ve amacı olmayan teşkilat, haydut yuvasıdır..!”

Bence de.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?