ÇABAMIZIN TEK ÖDÜLÜ YİNE ÇABAMIZDIR

01-06-2016

Dışardan baktığınızda ilgi çekicidir. Heyecanlı ve iddialıdır. Toplum içerisinde afilli bir imajı vardır. Yanlış insanın elinde tehditkâr doğru insanın elinde idealisttir. Dürüstlük ister, doğruluk ister, gerçekçi ve cesur olmak zorundadır.

Ama gerçekte tam da bunun zıddı olan bir meslekten bahsediyorum. Mevzu gazetecilik.

Daha önce de farklı gazeteler ve farklı pozisyonlarda gazetecilik yapsam da tam iki yıl önce yayına başlamış Batman Sonsöz Gazetesinde, tüm arkadaşlarımla birlikte tam iki yılı geride bıraktık.

Yayın hayatının üçüncü yılına girerken gazetemiz ile ilgili gerek Batman’da gerekse de dışardan aldığımız geri dönüşler yaptığımız gazeteciliğin ve gazetemizin ne uğruna olursa olsun dürüstlükten ve gerçeklerden vazgeçmediğini gösteren en önemli kanıttır.

Yerel gazeteciliğin dijital çağla birlikte kendini aşıp ulusal (yaygın) medya ölçeğinde bir etkiye sahip olmaya başladığı zamanlarda yaşıyoruz.

Bu yaptığımız işin ehemmiyetini arttırıyor yaptığımız işi daha da önemli kılıyor.

On yılı aşkındır içinde bulunduğum basın camiası genel anlamda göğsümü kabartacak bir niteliğe sahip olmasa da özelde tüm arkadaşlarımla birlikte ayakta tuttuğumuz Batman Sonsöz Gazetesi ben, arkadaşlarım ve basın camiası tüm Batmanlılar için en güzel örneklerden biri olarak başımızı dik tutmamıza vesile oldu.

Legal ya da illegal hiçbir güç ve iktidara teslim olmamış bir cesaret ve gerçeklikle 2 yılını tamamlamış olmaktan gururluyum.

Bu anlamda küçük ya da büyük içerden ya da dışardan tüm emeği geçenlere bu iki yılımızda her dem yanımızda yer alan, eleştirileri, övgüleri ve önerileriyle bizi destekleyen okuyucularımıza teşekkür ediyorum.

Mükemmel değiliz. Kimse değil. Teknik hatalarımız, yanlışlarımız muhakkak olmuştur. Ama habercilik anlayışımızda yalan, çıkar ve menfaat edinme kaygısı ve pragmatist yaklaşımların hiçbir zaman yer edinmediği Batman Sonsöz 3. yılına girerken inanıyorum ki başarımızın temel kaynağı okuyucularımızdan ve özelde Batman halkından aldığımız cesarettir.

Ağlamadan/ Dillerim dolaşmadan/ yumruğum çözülmeden gecenin karşısında/ şafaktan utanmayıp utandırmadan aşkı/ Üzerime yüreğimden başka muska takmadan/ konuşmak istiyorum.

Diyen şairin o naif ifadesiyle o cesareti ve gerçekliği her dem içimizde, üstümüzde, yanımızda taşıyacağımızı belirtmek istiyorum.

Bu güzel yükü tüm arkadaşlarımla birlikte taşırken bir bilgenin ifadesiyle biliyorum ki çabamızın yegâne ve tek ödülü yine çabamızdır.

Bu çabanın meşakkatli olduğunu benim gibi tüm arkadaşlarım bilir, bu çabanın bazen bize külfet çıkardığı bedel ödettirdiğini kimse inkar edemez buna rağmen, bu çabanın ortaya çıkardığı Batman Sonsöz Gazetesi 3 yılına girerken, zor bir ülkenin, en zor coğrafyasının, en zor dönemlerinde yaptığımız gazeteciliğin olmazsa olmaz bir ihtiyaç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu ihtiyacının bir kısmını da olsa üretebilmek inanıyorum ki daha güzel yarınlara ulaşmak adına üstümüze düşen kaçınılmaz bir görevdir.

Bu görevi yerine getirirken kimi zaman yorulmamız, kimi zaman kızmamız, kimi zaman tökezlememiz insanidir ve işimizi ne kadar insancıl yaptığımızın bir delili olarak görülmelidir.

2 yılı birlikte tamamladığımız tüm arkadaşlarımı ve okuyucularımızı kutluyor Rabbimden daha nice yıllarda bu güzel ve anlamlı birlikteliğimizin devamını diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?