ÇALIŞMAK KEYFİNDE BİR BAŞARI

15-11-2015

Batman’da capcanlı bir başarı hikâyesi olarak 75 yaşında ve sağlığı sıhhati ile karşımıza oturmuş, tüm vakarıyla sorularımızı cevaplıyordu.

Necat Nasıroğlu, iş hayatına nerden nasıl başladığını, o dönemin koşullarını anlatırken başladığı noktanın yoksunluk ve yoksulluğunu ajite etmeden sorularımızı cevaplıyor ve Batman’ın ya da Batmanlının yaşayan canlı hafızası olarak karşımızda duruyordu.

Amcasının oğlu Necat Aydiş’le aldıkları FORD THAMES marka kamyonla başladıkları taş ve kum nakliyesinden bugün geldikleri noktaya kadar bütün hikâyesinde cevaplanmadık bir soru bırakmıyor Necat Bey ya da en bildik ismiyle Necat Amca.

Tüm bunları röportajın içerisinde bulacak ve okuyacaksınız zaten.

Necat Amcayı diğerlerinden yani Batmanlı diğer iş adamlarından farklı kılan ki çok sayıda işadamımız olmasa da, onlardan farklı kılan en önemli özellik bölgeyi terk etmemiş olmasıdır. Yani o THAMES marka kamyonu aldığı topraklarda hala yaşıyor olmaya devam etmesidir. Paranın şımartamadığı, kibre boğmadığı, asimile edemediği bir insan Necat Amca.

Konuşmasının bir bölümünde inancın ne kadar büyük bir değer olduğunu üstüne basa basa ifade ediyor. Ve görüyor biliyoruz ki Necat amca hayatının hiçbir evresinde Rabbinden çevirmedi yüzünü ki rabbimde hep yardımcısı oldu onun.

Yokluk görmüş yokluktan varlığa kavuşmuş bir insan olarak 1500 öğrenciye burs vermesi bir yana eğitime, üniversiteye yaptığı yardımlar ve daha bilmediğimiz görmediklerimizle içinde yaşadığı, suyunu içtiği, ekmeğini yediği topraklara minnet borcunu hiç unutmadı hep ödemek çabasında oldu.

1982’de kurduğu FERNAS ile bugün uluslararası ölçekte işlere imza atan bir şirketin sahibi olsa da o FORD THAMES kamyonu ile nakliye işleri yapan Necat amca hala.

5’i erkek 3’ü kız 8 çocuğu var hepsi okumuş şirketin bünyesinde çalışıyor birçoğu. Doktorundan, hukukçusuna, işletmecisinden, inşaat mühendisine her biri farklı bir alanda eğitim almış.

Çocuklarını çok önemsiyor değer veriyor. Öyle ki bilmeyenleriniz belki vardır şirketin adını iki büyük çocuğunun isminden almış Ferhat ve Muzaffer’den Fer hecesini Nasıroğlu soy isminden de Nas hecesini alıp FERNAS demiş şirketin adına.

Maalesef siyasete geliyor konu ve bölgede süren savaşa ilişkin sertlikten vazgeçseler bu sorun çözülür diyor. Anadilde eğitim ve Kürt meseli dairesinde tartışılan birçok konuya açıkça haktır diyor ama o haklar adına mücadele edip haksızlık edeceksen olmaz diyor.

Evine sis bombası atıldığı zamanı hatırlıyor, “bunu yaptıran alçaktır” diyor. Saldırıdan sonra bölgede kalmak konusunda az biraz gel git’i olduğunu “herhalde yanlış yapıyorum” diye düşündüğünü belirtiyor.

Seçimden önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesini o görüşmede Erdoğan’a bölgedeki çatışmaları bitirmek, Kürt sorunu çözmekle ilgili görüşlerini paylaştığını ifade ediyor.

Kader, kısmet diyor, bugün yarısına yakını Batmanlı 4 bin insan çalıştıran Fernas’ın kurucusu ve sahibi Necat Amca.

“Geleceğin sektörü tarım” diyor ve üstüne basa basa soruyor. 70–80 bin dönüm tarım araziyi kapsayan sulama kanalı yapılmış ama neden çalıştırılmıyor değerlendirilmiyor?

Devlet Sulama Birliği elektrik pahalı çalıştıramam diyormuş.

Hayıflanıyor, içleniyor, profesyonel iş yönetimi kültürünün gelişmediğinden yakınıyor ve diyor ki “Batman sahipsiz.” “Kürt meselesi çözülmesi lazım. Bu nifak bitmesi lazım”En büyük keyfim çalışmak” diyen bir adamın Necat Amcanın başarısı umuyorum ki bölgede birçok insana güzel örnek olur.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?