CAZİBESİNE HAYRAN OLDUĞUM

05-02-2017

DİKA, Doğu ve Güneydoğu’da 23 ili kapsayan ve aralarında Batman’ın da yer aldığı Cazibe Merkezleri Programı’na ilişkin bilgilendirme toplantısı gerçekleştirmiş.

Cazibe ve Batman yan yana gelir mi ki?

Hiç sanmıyorum, yaz kış demeden yılın on iki ayı ne elektriği ne de suyu kesinti olmaksızın adamakıllı alamazken, neyin cazibesinden bahsedilebilir ki?

Son iki üç haftadır Batman’ın çeşitli mahallelerinde sular akmıyor, sanmayın ki bu kesintiler suların donmasıyla alakalı. Her ne kadar bir kısmı bu donmayla alakalı olsa da maalesef bunun dışında da kesintiler var.

Elektrik derseniz zaten kanıksadık kesintileri. Mazeretlerin sonu gelmez.

 Yok protestocular trafoyu yaktı, yok karganın biri bunalıma girip elektrik tellerinde intihar etti. Yok eşini aldatınca evden kovulan kedinin biri sığındığı trafoyu patlattı ve saire…

Şimdi gelin Batman’ın cazibesine kaptırın kendinizi. Cazibe merkezimize buyurun hadi. Cazibesine hayran olduğum canım memleketim.

MİLLİ AMA YERSİZ

Açıldığı günden beri eğitim kalitesi ve yönetimiyle uzatılmış bir liseden farksız olan Batman Üniversitesine yeni rektör atandı.

Sonuç itibariyle yapılan atama şu sonucu ortaya çıkardı.

İktidardakilerin, bölgeden ve ilimizden kimseyi umursadığı yok. Kendilerinden olanı bile umursadıkları yok. Biz istediğimiz kadar onları umursayalım, istediğimiz kadar bayraklarını sallayalım, bize inandıkları bize güvendikleri yok.

Tercihleri her zaman bellidir “Milli ve Yerli”

Ne zaman ki Milli ve Yerli yan yana bulunamaz o zaman Milliyi Yerliye tercih ederler, Milli ve Yersiz tercihler ve atamalar yaparlar.

Yoksa bu kadar yerli akademisyen varken neden Karadenizli bir rektör atansın ki?

Atanması beklenen ve gerek AKP il teşkilatı, AKP milletvekili, gerekse de Batman’daki STK’lar ki bu STK’ların hepsi de hükümete ve Cumhurbaşkanına yakın STK’lar, tarafından önerilen yetkin ve donanımlı hemşerilerimiz varken, neden iktidar kendi hemşerisini Karadenizliyi tercih eder?

Bu tercih buradaki başta AKP teşkilatını, milletvekilini ve AKP’ye yakın STK’ları yok saymak, ezmek, kayda değer bulmamak anlamına gelmez mi?

Biz ne kadar sizdeniz desek de onlar bizden değilsiniz dedi bir kez daha ve bunu bütün Batman’ın gözüne gözüne soktu. Haddimizi gösterdi yine bize.

Buna rağmen yine de yeni Rektöre yeni görevinde başarılar dilemek lazım. Umuyorum ki bundan evvel yapılmamışları yapar, yıllarca hayalini kurduğumuz yüksek nitelikli bir Üniversite yönetimiyle Batman’a canlılık katar.

Umuyorum ki Batman Üniversitesi bundan sonra Batman’a beklenen dinamizmi katar. Doğrusu kampüsün vebalı bir hasta gibi şehir merkezinin bunca uzağına kurulmuş olması işi güçleştirmiş ama istenirse başarılabilir buna rağmen Batman’da niteliği ve kalitesiyle kendini hissettirir bir üniversite oluşturulabilir.

İstenirse tabi. Neyi ne çok istediğimizi gösterebilirsek ve birileri görmemek için çabalamazsa…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?