ÇUKUR ZAFERİ/HEZİMETİ!

29-05-2016

Önceki gün Reisi Cumhur Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır’da 16 insanımızın hunharca katledildiği çukurun başına gelerek, kendi zaferini, çukurcularınsa hezimetini ilan etti!

Toprağa düşmüş bu kadar beden varken, zafer/hezimet muhabbeti etmek çokta ahlaki olmayabilir.

Lakin birilerinin şunu bilmesi lazım, bu halk sırtını dayadığına canını verir. Acısını gömer, evladını gömer, yüreğini gömer ama gururunu asla!

Kendisine ihanet edeni, çukura atanı, yem olarak kullananı, oltanın ucuna takanı asla affetmez!

Belki bu durumu görmekte zorluk çeker, samimiyetinden dolayı karşıdakinin samimiyetsizliğini, ihanetini, zulmünü geç görür ama gördükten sonra da asla şaşmaz!

Diyarbakır Tanışık Köyü’nde açılan 5 metrelik çukur bu ihanetin sembolü, çöküşün miladıydı.

Bana destek veren halk, benim her türlü fiilime göz yumar, her açıklamama kanar, her eylemime destek olur, hain dediğime hain, kahraman dediğime kahraman der dönemi bitti.

Bunu suiistimal dönemi de!

PKK ve onunla eşdeğer harf grupları, Diyarbakırlıyı o çukura gömerken, devlet onların parçalanmış elinden tutarak, çukuru kazanları attı o çukura!

PKK’da 15 tonluk bombayı köy içinde dolaştıran, keleşlerle kamyonu ve köylüleri tarayan, köylünün fikrini, görüşünü, gururunu yok sayan fertlerin suçunu kabul etmek yerine, cesedi bile bulunamayanları suçlayarak, toprak attı üzerine…

Siz çukur kazar, içine girer, üstünüze de toprak atarsanız, büyük lider Recep Tayyip Erdoğan da gelir sizin Fatihanızı okur!

Kim ne derse desin. Bundan sonraki kavganın hiçbir anlamı yoktur (öncekinin de yoktu). Galip çoktan ilan edildi, mağlup olan vicdanlarda hüküm yedi.

Bu hüküm aslında infaz da edildi.

Oturup özeleştiri yapıp yaraları sarmak, kırgınlıkları telafi etmek, dersler alıp yeni yol haritası çizmek yerine bu tablonun senaryosunu çizenlere güvenip farklı atraksiyonlar yapılmak isteniyor.

Senaristler, işleri bittiğinde çekip gidecekler. Halk desteğiniz olmazsa ilk tekmeyi de onlar vuracaklar. Komşunuzla olan düşmanlığınızdan ve cenazelerinizden de büyük mutluluk duyacaklar!

Siyaset çöktü, çukur kaldı, örgüt gitti enkaz kaldı, kan bitti gözyaşı kaldı, savaş bitti kin ve nefret kaldı!

Gül yetiştiren topraklar barut koktu, baharat kokan sokaklar kan koktu, insan kokan şehirler ceset koktu…

Bunun kazananı hiç yoktu!

Ama yine de birileri ille de zafer deyip kendini çukura attı!

Allah bizi zaferlerini mazlum insanların kanı üzerine kuranların şerrinden korusun.

Kandan beslenenlerin besinsiz kalıp, beslenemeyen halkın acısını hissederek yavaş yavaş, Yaradanına yürümesi temennisiyle, sağlıklı ve mutlu kalın.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?