CUMHURU CUMHURİYETTE AŞAĞILAMAK

02-09-2020

 “O bölgeyi çok iyi bilen, bir öğretmen dostum şöyle anlatmıştı, orada görev yapan bir yakınım söyledi, komşumuzun bir yakını anlatmış, geçende metroda konuşurlarken kulak misafiri oldum, bir haberde gördüm, bir kitapta okudum, sosyal ağ paylaşımında bir arkadaşımın kardeşi görmüş…”

Benzeri sonu gelmez cümlelerle 600 bini aşkın bir ili ve içinde yaşayanları aşağılamak ve yaralamak için daha güçlü tanıklıklar birinci elden gözlemler olsaydı neyse derdim.

Çıkacak kendini bilmezin biri Türkiye’nin en köklü ve güçlü gazetelerinden birinde, sözüm ona aydın kimliği ve kör olası diyeceğim ama belli ki kör zaten aydınlığıyla bizi köhnemiş karanlığına gömecek. 

Sonra utanmayacak yaptığı edepsizliği ukala küstah pişkinliğiyle yüzüne sıvamaya devam edecek.  O başka yerde debelendiğimizi sansın ama biz senin kör cahil kokuşmuş zihniyetinde ve o zihniyetinin 2. el yalan yanlış gözlemlerinde debeleniyoruz. 

Belli ki hala yazdıklarının arkasında duran bu zat ve benzerlerinin sahte aydın kimliğiyle makyajlanmış karanlığına karşın tutup da yok aslında biz öyle değiliz de şöyleyiz demeye hiçbir şey yazmaya lüzum yok. Ki o topa düşmek o kokuşmuşluğu ve zatı ciddiye almak olur. 

Her zaman derim en çok delile ihtiyaç duyan gerçekler değil yalanlardır. Biz kendi gerçekliğimizi biliyor ve yaşıyorsak zaten onu delillendirmeye ihtiyacımız olmaz.

Ama maalesef ki bazı kurumlarımız istatistiklerle cevap vermeye aksini kanıtlamaya çalıştı. 

Yadırgıyor değilim belki de haber olarak bunun yapılması gerekir. 

Ama bu kadını lanetlemek ve kendi kokmuş çukurunda bırakmaktan yanayım. 

Muhatabı yargı ve çalıştığı kurumdur. 

Ve umuyorum ki yazdıklarının cezasını bulur.

Daha evvel başörtülülere karşı aşağılayıcı ifadeleriyle çok iğrenç yazılar yazmış biri olarak 1 yıl 6 ay ceza alsa da cezanın ertelenmesiyle yine bedel ödemekten kurtulmuşsa da bu sefer aşağılayıcı yazılarının bedelini ödemekten kurtulmaz.

Kadının her iğrenç yazısının peşinden bedel ödemekten paçayı sıyırması devamındaki yazılarının ve aşağılamalarının sebebidir. 
Ve onu cezalandırmaktan aciz yargı sistemi ve mensupları da bu yazıların müsebbibidir.  

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?