CÜRMÜ KADAR HÜKMÜ VAR

26-05-2015

Hazır Başbakan Davutoğlu Batman’a geliyor, eline diline konuşacak biraz malzeme vermek gerekirdi.

Yoksa kürsüye çıktığında ne konuşacak, ne söyleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan her şeyi söylüyor zaten, onun değinmedikleri, artıklarıyla mı yetinecek?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, sözüm ona açılış mitingi düzenlediği aynı alanda seçim mitingi yapacak olan Başbakan Davutoğlu’nun en büyük rakibi, bana sorarsanız Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır.

Başbakan iken geldiği zamanın neredeyse üçte biri kadar bir kalabalığa konuşmak zorunda kalan Cumhurbaşkanı Erdoğan keyfi çok kaçmış olacak ki kadro isteyenleri azarlamış akabinde yaptığı mitinglerde Kürtlere sitem etmeye başlamıştı.

Başbakan Davutoğlu’nun en büyük talihsizliği Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlık hırsıyla meydanlara bu kadar çok çıkması ve Cumhurbaşkanı gibi değil de hala hükümet başkanı gibi davranmasıdır.

AK Partinin Genel Başkanı ve de Gençlik Kolları Başkanı hatta Kadın Kolları Başkanı gibi davranmasıdır.

Özetle Erdoğan ben her şeyim, her şey benim demek için bas bas bağırırken, kimse Davutoğlu’nun sesini duymuyor, varlığından haberi bile olmuyor.

Aslında Erdoğan izin verse belki daha barışçıl bir dil kullanacak olan Davutoğlu, maalesef ki Erdoğan’ın üslubuyla yarışmaya başlayınca bu durum onun da dilini sertleştirmiş, keskinleştirmiştir.

Davutoğlu gelmiş ya da gelmemiş, AK Parti tabanın ya da diğer partilerin tabanı ya da karasızların nazarında bu neyi değiştirir.

Öyle bir muhalefet var ki AK Parti’yi iktidardan düşürmek için en olmadık siyasal görüşteki seçmen bile HDP’ye destek vermeye başlamış.

Neden, çünkü AK Parti’nin tek başına iktidarına son verecek yegâne senaryo HDP’nin barajı aşmasıyla AK Parti’nin mecliste yeterli çoğunluğu sağlayamaması.

Davutoğlu’nun cürmü gibi hükmü de yok, bu seçim Erdoğan ve ötekilerin yarışından başka bir şey değil.

Batman ölçeğinde baktığınızda ne adayları ne de adayların yürüttükleri seçim kampanyası ile varlık gösteremeyen, belki de göstermek ihtiyacında olduğunu düşünmeyen bir teşkilat var. Seçim otobüslerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sesiyle propaganda yapan bir teşkilat var sahnede.

Yahu arkadaş demezler mi sizin Başbakanınız yok mu, sizin Genel Başkanınız yok mu?

Varım demeye geliyor Davutoğlu, görünmeye geziyor en çok da il teşkilatlarına en çok da Erdoğan’ın önüne çıkmaya çalışıyor belki.

Seçimlere 11 gün kala Batmanlılar ne kadar teveccüh gösterecek, Erdoğan’ın kalabalığından daha büyük bir kalabalık toplayabilecek mi o da Cumhurbaşkanı gibi gelip burada Kürt sorunu yok diyecek mi?

Bu teşkilat ve adaylarla Davutoğlu kitlesini Emniyet Müdürlüğünün kapısının ötesine taşıyabilecek mi merak ediyorum.

Talihsiz bir adam Davutoğlu birikimli ama yanlış zamanda yanlış koltuğa oturmakla talihsiz bir adam.

Oturduğu koltukta Erdoğan’ın çöküntüsü kendine gelmeden oturmakla o çöküntünün içinde kaybolmuş bir birikimli adam.

Bütün birikimi Erdoğan’ın hırsıyla alevlenen siyasetin içinde kül etmiş bir adam.

Yazık etti ve hala ediyor. Seçimlerin sonrasını bekleyen bir kriz var.

Biraz da AK Parti’nin oylarının düşmesiyle dozu daha da sertleşecek bu kriz Davutoğlu ve Erdoğan arasında yaşanacak. Ve bu kriz çok şeye gebe...

Allah sonumuzu hayretsin...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?