DEVLETİN MAKAMIYLA AĞALIK!

10-04-2016

Bu hafta Cumartesi buluşmalarımızda Aile ve Sosyal Politikalar Batman İl müdürü sn. Veysel Direk’i konuk ettik.

Kurumla ilgili neredeyse hiç bilgimiz yoktu. Sayın müdürümüz aktardı. Yeni doğan bebeklere yapılan yardımdan şiddete uğrayan kadınların korunmasına, çocuk esirgemeden kreşlere, saha çalışmalarından eğitim programlarına kadar.

Yapılan faaliyetler gazetemizin iç sayfalarında teferruatlı şekilde yansıtıldı.

İl müdürü durumu, “kurumu hak ettiği noktaya taşıdık” diye özetliyor.

Gerçekten son iki yılda yapılan çalışmalarda ciddi bir ivme söz konusu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2016 da %35 ile bütçesini en çok artıran bakanlık olması, hükümetin aile ve sosyal politikalarına bakışını ve bu ivmenin daha da artacağını gösteriyor.

Veysel Direk kurumla birlikte, kendi yöneticilik profiliyle de net mesajlar veriyor.

Şehrimizdeki yöneticilerin hemen hepsi hemşerimiz artık erişilebilirlik noktasında vatandaşın sorunu yok. Bunun kıymetini bilmemiz gerekir.

Devletin makamıyla ağalık olmaz!

Bazıları makama oturunca kendini ağa sanıyor!

Aslında il müdürlerinin bu kadar geniş yetkileri yok.

Kimi müdürler, ellerinde ki imkanları fazlasıyla kullanıyor, kendilerini sınıf atlamış gibi görüp, yaşam tarzlarını bile değiştiriyorlar.  Bunlar doğru yaklaşımlar değildir. Biz memuruz ve bize verilen her görevi yapmakla yükümlüyüz. Makamların bizi şekillendirilmesine izin vermemeliyiz…

Erken yaşta evlilik problemine ise çok yeni bir boyut kazandırıyor il müdürümüz. Geç yaşta evlilik, erken yaşta evlilik kadar tehlikelidir… Konunun derinliklerine inince de konuğumuza hak veriyoruz.

İki de beyan problemimiz var!

Birincisi vatandaşlara dağıtılan sosyal yardımlar!

Direk, sosyal yardımlarda para sıkıntımız yok, beyan sıkıntımız var diyor. İnsanlar durumlarını doğru beyan etmedikler için sıkı çalışmalar yapmamız gerekiyor. Yoksa süreçler çok daha kısa sürebilir...

Diğer sıkıntı kadına yönelik şiddette bulunulan beyan!

Devlet, karakola giden her kadının verdiği beyanı doğru kabul edip, direkt tedbir alıyor. Bu durum kimi zaman, kocayı mağdur ediyor. Bu durumu eleştiriyoruz, müdür bey;  mevzuat “kadının beyanı esastır” diyor.

Erkekleri koruyan bir bakanlık olmadığı için bazen bayanların beyanları, erkeklere veryansın ettiriyor.

Veysel beyin çizdiği yöneticilik profili önemli. Müdürler devletin memurudur ve millete hizmetkar olmak için atanmışlardır. Efendi olmak için değil!

Maalesef birçok kurumda bunu göremiyoruz!

Oturduğu koltuğun düğmesine basınca, yer çekimi kanununa karşı gelip 45 dakika hava da desteksiz kalacağını sananlar var!

Bunlar küçük insanlar. Küçük oldukları içinde koltuğu görünce kendilerini bir şey sanıyorlar.

Koltuğu görünce çok değişenden çok korkun!

Koltuk dolu adamı değiştirmez. Lakin boş adamın içine girer ve onun şeklini alır. Adam dolaşırken, koltuk koltuk dolaşır!

Maazallah…

Şahısların insan ırkına saygılı olduğu, makamın insanın üstünde olmadığı anlayışının yerleştiği bir toplum dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?