DEVLETİN ŞEFKAT KAPISINI ARALADIK

10-04-2016

İnsanların en temel haklarından biri yaşam hakkıdır.

Yaşam hakkı denince sağlıklı, güvenli, temiz, beslenme, barınma gibi bütün haklara sahip olmak demektir.

Hemen hemen bütün toplumsal ve bireysel sorunlarımızın temelinde yatan sebeplerin başında gelen sosyal refah ve adalettir.

Her yurttaşa bu hakları sağlama görevi de öncelikli olarak devletindir.

Devlet bu görevlerini yapmak için görevli ve sorumlu birçok kurum vardır.

Batman Sonsöz Gazetesi olarak bu hafta devletin şefkat kapısı olarak bilinen Sosyal Hizmetler İl Müdürünü bu hafta gazete olarak konuk ettik.

Batman’ın İluh Mahallesinde doğmuş ve büyümüş. Kendisini Batman sevdalısı olarak tanımlayan Batman Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Direk ile Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünü konuştuk.

Anlayacağınız birçoğumuzun kapısının ardında neler olup bittiğini bilmediğimiz devletin şefkat kapısını aralamaya çalıştık.

Topluma karşı büyük sorumlulukları olan ve toplumsal yapımıza sosyal açıdan etkisi büyük olan Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü hakkında birçok kişi yeteri kadar bilgi sahibi değildir.

Bir süre önce Batman’ı ziyaret eden ve bu ara sarf ettiği sözlerden dolayı gündemden düşmeyen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu’nun ziyareti ile bir böyle bir müdürlüğün olduğundan haberdar oluşmuştuk.

Bu müdürlüğe bağlı olarak çalışan çocuk esirgeme kurumu ve benzer birkaç kamu hizmetini herkes biliyor ancak bu hizmet birimlerinin bağlı olduğu müdürlükleri bilmiyorlardı.

İtiraf etmek gerekirse halkı bilgilendirmekle görevli olan Batman Sonsöz Gazetesi olarak da bu müdürlükle ilgili yeteri kadar bilgi sahibi değildik.

Vatandaşa hizmet edebilmek için ISO 9000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini alan ve müdürlük olarak hizmetlerinde kaliteyi esas alma anlayışı ile çalışmalarını sürdüren Batman Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü-Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün dezavantajlı olarak bilinen bütün kesimlere 24 saat kesintisiz hizmetler veren çok önemli bir kurum olduğunu öğrendik.

Kimsesiz ve yetim çocuklar, şiddete uğrayan veya can güvenliği olmayan kadın ve kızlar, hasta yaşlı ve bakıma muhtaç bütün bireyler kısacası zor durumdaki herkese hizmet veren bir müdürlüktür bu müdürlük. 

Sosyal Ekonomik Destek ve Sosyal Yardımlar da alanına giriyor ve bu alanda önemli hizmetler veriyor.

Tümü ile insan odaklı çalışan kurumların en tepesinde gelen Batman aile ve Sosyal Politikalar Müdürünün başında Batmanlı birinin olması ve kentin aile ve sosyal ekonomik yapısını iyi bilmesi isabetli bir karardır.

İki yıldır bu görevi başarı ile yürüten ve göreve geldiği günden beri müdürlüğün personel araç, hizmet binası ve kapasitesini ikiye katlayan Veysel Direk, Batman halkına büyük bir aşkla daha uzun yıllar bu görevde kalarak hizmet etmek istiyor.

Batman’ın bağrından çıkmış ve bu güne kadar birçok başarılı hizmete imza atmış olan Veysel Direk gibi müdürlere sahip çıkmak gerekir. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?