DOĞAL CİNAYETLER, SUNİ TENEFFÜSLER

03-01-2017

Batman’da kaç dernek olduğunu bilseniz, benim niye yok deyip bir tane de siz açarsanız.

En son edindiğim bilgilere göre Batman merkez ve ilçelerde toplamda 410 açık dernek bulunuyor.

Elbette ki bu derneklerin yarısı belki de yarısından fazlası çeşitli hayaller ve hedeflerle kurulmuş ama maalesef ki hedefe ulaşmak için tek bir adım atabilmiş değil.

Geriye kalan diğer yarısına bakarsak, cami yardımlaşma geliştirme derneği ya da benzeri geçici faaliyetler için hayır sahiplerinin kurduğu derneklerin oranı da azımsanmayacak denli çok.

Gelgelelim gerçek anlamda faaliyet yürüten iş üreten sayılı derneklere.

Kapasitesinin ve olanaklarının üstünde iş üreten, faaliyet yürüten dernekler deyince, Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, Down Sendromlu Melekler Derneği, Batman Kültür Sanat Derneği ve daha ismini hatırlayamadığım ya da ilgi alanıma girmediği için ismini bilmediğim sayılı birkaç dernek kalıyor.

İl Dernekler Müdürlüğü yetkililerinin hakkıyla yürüttüğünü düşündüğüm çalışmalarıyla, dernek açıp faaliyetler gerçekleştirmenin ne kadar kolaylaştırıldığını iyi bilirim.

Buna rağmen neden her bir derneğin birçok kurum ve kuruluşun kendilerine sağladığı olanaklarla ortaya bir şey koymadığını sorgularsak, cevap olarak tembellikten başlar ve dernek mensuplarının kişisel hırslarının dernek amaçlarının önüne çıkmasına kadar gideriz.

Onca laf-u güzafı bir kenara bırakıp sizinle paylaşmak istediğim, işte o sayılı derneklerden birinin, Batman Çevre Gönüllüleri Derneğinin, bir faaliyetine katılmanızı bu konu da üstünüze düşeni yapmanızı elinden geleni ardınıza koymamanızı rica edeceğim.

***

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği “Lütfen Yere Tükürmeyin” üst başlığıyla bir kampanya başlattı.

Ve altına şu notlar düşüldü: Hastalık bulaştırır, Mide bulandırır, Ayıptır, Günahtır, Suçtur.

Yerinde bir kampanya olduğunu düşündüğüm bu faaliyete maalesef ki doğal gündemleriyle itiraz edenler çıkmış. Suni gündemler yaratıldığı iddiasıyla.

Bunu söyleyenlere ve kampanyayı küçümseyenler şunu diyesim geliyor ama kampanyaya ters düşer mi bilemem “Sizin doğal gündemlerinize tüküreyim”

Ama demem lazım “bütün iğrençliğiyle alın o doğal gündemlerinizi de susun artık” sizin doğalınızdan da doğallığınızdan da gündeminizden de ne hayır gördü bu millet.

Doğal olan ne bıraktınız da bunu diyorsunuz.

Hatta bu kampanyayı eleştirip küçümseyen, eleştirenlere şunu da söylemek lazım, hastalık bulaştırıyor, mide bulandırıyorsunuz.

Ayıptır ama utanmıyorsunuz, günahtır ama umursamıyorsunuz, suçtur ama korkmuyorsunuz.

Batman Çevre Gönüllüleri Derneğini çalışmasından ve kampanyasından ötürü kutluyorum. Kıt imkânlarıyla bir yazıcıdan alınan renkli çıktıları şehrin çeşitli yerlerine asıp bu bilinci geliştirmeye çalışan dernek başkanı ve çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Ve bu kampanyaya karşı “suni gündemler oluşturuyorlar” eleştirisi yapanlara bir daha şunu söylemekte fayda var.

Sizin doğal gündemleriniz bizi o kadar çok öldürüyor ki, bırakın artık suni teneffüslerle bu milleti ve bu kenti daha güzel yaşatmaya çalışsınlar.

Kirli doğallıklarınızla ya da hayvanlıklarınızla çekilin, uzak durun güzel insanlardan ve temiz gündemlerinden.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?