DOKUNMA!

29-04-2016

Dokunun tabi… Böylesi dokunmatik bir çağda dokunmayacaksınız da ne zaman dokunacaksınız?

Hükümetin kimi milletvekillerini özellikle de HDP Milletvekillerini yargılamak ve cezalandırmak için gündemine aldığı, meclise taşıdığı, dokunulmazlık meselesi, gündemimize girdi gireli çıkmak bilmiyor. İlla dokunacaklar.

Yahu bu ne dokunmak sevdasıdır anlamadım. Birileri bu dokunma sevdalıları için akıllı cep telefonlarına indirilip kullanılabilecek bir aplikasyon yapsın bari. İsteyen istediğinin resmini yüklesin dokunsun dursun. Heveslerini alsınlar.

Hani özellikle çocukların çok sevdiği bir uygulama var ios ve android tabanlı telefonlara indirip dokunarak konuşturduğunuz, hareket ettirdiğiniz ve amiyane tabirle patakladığınız tom isimli kedi uygulaması benzeri bir şey yapılabilir.

Çok zor değil bence dokunmak isteyen istediği kadar dokunur.

Nedir bu arkadaş, elim sende mi oynayacak koca koca adamlar, kelli felli vekillerimiz. Aman diyorum bak bu aralar dokunanın başına neler geldiği malum. Sonra dokundunuz diye tacizciye çıkmasın isminiz.  

Kendine Müslüman, kendine demokrat ötekine gâvur, diğerine diktatör, berikine zalim bir gücün kendinden olmayana bu denli dokunmaya ve dokunduğunu yakmaya çalıştığını daha önce de gördük. Ve maalesef ki dokunanı da yakan o sürecin acı sonuçlarını 90’lı yılları hatırlayanlar bilir.

Buna rağmen işi kılıfına uydurarak benzeri bir süreci yaşamaya zorlayanlar olacakları iyi hesaplayamıyorlar. Ya da farklı politik maksatları var.

Nedir bu dokunma sevdası anlamak mümkün değil. Dokunmak bir yana iş nasıl dokunacaksın, niye dokunacaksın, neye dokunacaksın bir de onu tartışır olmuşlar.

Bunu tartışırlarken bile çok fena dokunulacağının sinyallerini verdiler bile.

Milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin anayasa değişikliği görüşmelerinin ilk toplantısı kavga ile başladı. HDP ile AKP’li vekiller birbirlerine girdi.

Çok fena dokunmaya başladılar bile. Aklıma gelmişken sormak lazım, iktidar, mahkemesini tanımadığı bir anayasayı neden değiştirmeye çalışır ki.

HDP'nin 354, CHP'nin 179, AKP'nin 46, MHP'nin 17 dokunulmazlık dosyası bulunuyor. Bağımsız milletvekillerine ait dosya sayısı ise 5.

Hakkında fezleke düzenlenen milletvekillerinin partilere dağılımı da şöyle: CHP 51, HDP 49, AKP 27, MHP 7 ve bağımsız 1.

Öyle ali cengiz oyunlarına sahne oluyor ki meclis, akla ziyan. Dokunmak istiyorlar ama onlara dokunmasınlar da istiyorlar. Neredeyse dokunacağız ama değmeden bunu başarmak istiyoruz der gibiler. Ama maalesef yok öyle 3 kuruşa beş köfte bakın Ahmet Altan’ınLaikliğe dokunmak” başlıklı yazısında anlattığı güzel bir fırka var.

Temel, Fransa’da giyotinle idama mahkûm olmuş. Vakit gelmiş, şafak vakti ensesini tıraş etmişler, gömleğinin yakasını kesmişler, ellerini arkasından bağlayıp avluya çıkarmışlar. Avluda iki idam mahkûmu daha varmış.

Birinci mahkûmu alıp giyotinin altına uzatmışlar. Cellât bıçağı bırakmış… Bıçak yarı yolda takılıp durmuş. Bir daha denemiş cellât… Bıçak gene takılmış. Bir daha… Gene takılmış. Fransız yasalarına göre giyotin üç kere düşmezse mahkûm affediliyormuş…

“Affedildin, git” demişler mahkûma, adam gitmiş. İkinci mahkûmu çıkarmışlar. Onda da bıçak üç kere takılmış… Onu da affetmişler.

Temel’i çıkarmışlar. Cellât tam bıçağı bırakacak, Temel başını kaldırmış:

“Hatanın nerede olduğunu buldum, hemen düzelteyim” demiş.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?