“DURUM ÇOK CİDDİ”

22-07-2016

Olağan hallerin üstündeydik hep ve bildim bileli üstünde tutulduk.

Olağan yaşamak mümkün olmadı olmayacak.

Gerek yaşadığımız coğrafya, gerek kimlik ve aidiyetlerimiz, gerek bizi yönetenlerin güç ve iktidar savaşlarıyla her gün birbirlerinin kuyusunu kazmaya çalışması itibariyle bir gün olsun olağan bir halden sakin bir nefes alamadık.

O halden bu hale, bu halden o hale sürüklenip duruyoruz bütün ülke…

İnsanlar halden hale girdiler.

Anlayacağınız son günlerin moda tabiriyle “Durum Çok Ciddi”

Yapmadığınız bir paylaşımdan sorumlu tutulabilir bulunmadığınız bir meydandan cezalandırılabilirsiniz. Atmadığınız bir slogandan susturulabilirsiniz.

Sallamadığınız bir bayrağın, sıkmadığınız bir yumruğun hesabı nasıl verilir onu düşünün derim.

İnsan kin ve nefret yarışına girmişken siz sakin duruşunuz ve sağduyunuzdan suçlu bulunup derdest (kelime çok afilli) edilebilirsiniz.

Bir virüs gibi gittikçe yayılan korkunun kimin kellesini alacağını kimse bilmiyor.

Kimse emin değil kendinden.

Kendinden emin olmayıp henüz ne olup bittiğini dahi anlamayanlar ya da anlayıp da kaybedenin yanında yer almak istemeyenler, güçlünün yanında yer alma yarışında birbirlerini bile ezmeye başladılar.

Kaç gecedir darbeye karşı çok güçlü bir refleksle sokaklara meydanlara çıkan halkın haklı tepkisini herhangi bir siyasi partinin kendi mitingine dönüştürme çabası o halkı haklı tepkisinden ve darbeye karşı dik duruşundan alı koyacaktır.

Bu anlamda meydanlarda sallanan bayrakların siyasi partilerin bayraklarına dönmesi, onu da bırakın Batman’daki gibi biri milletvekili diğeri il başkanı, aynı partinin bayrağını sallayanların, sahnede mikrofon kapma tartışmaları, darbe karşıtı gösterilerin hangi boyuta taşındığının ilginç bir göstergesidir.

Anlayacağınız bir zamanların pop şarkısından türetilmiş dillere pelesenk olmuş reklam sloganıyla “herkese bi halley oluyor” ve “durum çok ciddi”

Badirenin büyüğünü, darbeyi, atlattık çok şükür. Paylaşılan mesajlarla meydanların terk edilmemesi isteniyorsa da bakmayın siz ona.

Bundan sonrası siyasi propaganda, politik manevra…

Baksanıza CHP’de halkın bu heyecanından nemalanmak istiyor ki o da 24 Temmuz’da İstanbul Taksim’de miting yapmaya hazırlanıyor.

MHP, daha da doğrusu Bahçeli yıllardır partisini ele geçirmeye çalışan Gülen ve darbe girişimine iktidarın ve halkın duruşuyla elde edilmiş başarı ve heyecana iktidara ve OHAL çıkışına destek vererek ortak olmaya çalışıyor.

OHAL midir bu hal midir, şu hal midir bilmiyorum ama ayağında gümüş hal hal da değil konuştuğumuz.

 O hal bizi tüm bu milleti ne hale sokar bilmiyorum. Ama yine tekrarlamakta fayda var:

Durum çok ciddi.

Çıkmadığımız bir sokak, bağırmadığınız bir slogan, sallamadığınız bir bayrak sıkmadığınız bir yumruk, sabahlamadığınız bir meydan yüzünden ceza almamak için…

NOT: Paylaşmayın. Kopyalamayın. Okumayın. Siz iyisi mi…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?