ERBAKAN’IN BATMAN KONFERANSI

01-05-2016

Hafta sonu Batman’a gelen Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın Batman’da verdiği Ümmet Kardeşliği Konferanslarına olan ilgi de bunu teyit ediyordu.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan konferansa Saadet Partililer kadar iktidar partisi olan AK Parti yöneticilerinin de katılım sağlaması dikkat çekiciydi. 

 

Batman her açıdan farklılıkları tarih boyunca içinde barındıran kenttir.

70’li yıllarda PKK’lilerin kale olarak gördüğü Batman’da Türk Talebe Birliği de aynı yaklaşım ve konum içerisindeydi.

Yani bir tarafta Kürt siyasal hareketinin diğer bir taraftan siyasal ve radikal Müslümanların geniş taban bulduğu bir kenttir Batman.

İslami cemaatlerin yanı sıra İslami siyasi oluşumlarda çok etkindir.

AK Parti’nin tabanı ve kadroları da buradan güç buluyor.

Yani seçimlerde AK Parti’ye oy veren herkes AK Partili değildir.

AK Parti’ye oy verenler daha çok dengeleri gözeterek oylarının rengini belirleyen muhafazakâr kesimdir.

Baraj sorunu ve diğer bazı sebeplerden dolayı oyları boşa gitmesin diye son 10 yılda genelde AK Parti’ye oylarını veriyorlar.

Oyları AK Parti’ye kayan muhafazakâr kesimin başında da Sadet Partisi taban geliyor.

Milli Selamet Partisi yani bu günün Saadet Partisinin Batman’da kemikleşmiş bir tabanı olduğu inkâr edilemez bir gerçektir.

İki dönem Batman Belediye Başkanlığı, iki dönem de iktidar milletvekili çıkaran Saadet Partisi, AK Parti’nin kurulması ile birlikte Batman’da ciddi anlamda kan kaybetti.

Bu gün AK Parti’nin kadrolarının büyük bölümü -hatta Milletvekili Ataullah Hamidi bile- Milli Selamet Partisi geleneğinden gelenlerden oluşuyor.

Ve AK Parti’de siyasete devam eden eski Milli Selametçilerin hiç biri asla Saadet Partisi ve kadrolarını eleştirmiyor ve rakip olarak da görmüyor.

Onları AK Parti’deki Saadet Partililer olarak isimlendiriyorlar zaten.

AK Parti’nin irtifa ve rota kaybetmesinde hiç tereddüt etmeden Saadet Partisi’ne geri dönerler.

Yani Saadet Partisi’nin gücünü, seçimlerde aldığı oy oranı ile değerlendirmemek lazım.

Saadet Partisi’nin Batman’daki tabanı abartısız % 20 civarlarındadır.

Bu yüzden Milli Görüş olarak bilinen Saadet Partisi son seçimlerde aldığı düşük oy oranını gerçek oy oranları olarak görmüyor.

Batman’ı Milli Görüşün kalelerinden birisi olarak görüyorlar.

***

Hafta sonu Batman’a gelen Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Muhammed Ali Fatih Erbakan’ın Batman’da verdiği “Ümmet Kardeşliği Konferansına” gösterilen ilgi de bunu teyit ediyordu.

Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan konferansa Saadet Partilileri kadar iktidar partisi olan AK Parti yöneticilerinin de katılım sağlaması dikkat çekiciydi. 

Konferansa gösterilen ilgiden dolayı Fatih Erbakan’ın memnuniyeti gözden kaçmıyordu.

Babası merhum Erbakan gibi konuşmasında sık sık Türk ve Kürt kardeşliğine vurgu yaptı.

Konuşmasında babasının sözlerinden, anlayışından söz ederek sorunların nihaiyi çözümünün ümmet kardeşliğinden geçtiğini söyledi.

Erbakan, konferansın yanı sıra basın ve Batman’daki bazı STK’larla da bir araya geldi.

Söylem ve açıklamalarında babası Merhum Necmettin Erbakan yolundan düşüncelerinde milim dahi sapmadan aynı anlayışla mücadelesini sürdürdüğünü fark ettik.

Rahmetli Necmettin Erbakan vefatından önce seçim çalışmaları için 10’larca kez geldiği Batman’a bu kez oğlu Fatih Erbakan geldi ve sıcak bir ilgi ile karşılandı.

Bu sıcak ilgi ve Erbakan’ın konferans için Batman’ı tercih etmesi, Saadet Partisi’nin eski gücünü elde etmesi için yeniden düğmeye basmasının işareti olabilir.

Çünkü son zamanlarda Saadet Partisi cephesinde bir hareketlilik gözleniyor.

Yakın zamanda bir seçim olmamasına rağmen yakın bir zamanda bir seçim olacakmış gibi bir çalışma içinde oldukları gözden kaçmıyor.

Ancak AK Parti iktidarda olduğu sürece 90’lı yıllardaki konum ve güce ulaşmaları pek mümkün görünmüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?