ESKİ VEKİL HAMİDİ DUYARLI

13-02-2019

Ataullah Hamdi’nin milletvekili görev süresinin bittiğini bilmeyen bir mağdurun, eski vekilin telefonunu istediğini yazmıştım bu köşede.

Bu konuyu  “Batmanlılar, vekillerini tanımıyor” başlığı ile geniş bir çerçevede ele almıştım. 

Batman’ın 5 vekilin hiç birinden, ne olumlu ne de olumsuz bir tepki gelmedi!

Sadece Eski Milletvekili Ataullah Hamidi, yazıma duyarlılık gösterdi.

Eski olsun, yeni olsun bu kentte milletvekili olan her isim, toplumsal meselelere ve zor durumdaki vatandaşlara karşı duyarlı olmalıdır.

Milletvekillerinden beklenen de duyarlılık, yeteri kadar ilgi ve vatandaşı ayağına getirtmek yerine vatandaşın ayağına gitmesidir.

Ben bunu anlatmaya çalışınca birileri ısrarla sosyal medya üzerinden, sırf mevcut vekillere (özelikle birine) çamur atıp yıpratmak için bunu yazdığımızı ima edip duruyor günlerdir.

Sosyal medya üzerinden habire tehdit ve hakaretler ediliyor şahsıma.

Etmedikleri kötü söz ve hakaret kalmadı.

30 yıllık basın emekçiliği kimliğime ve yazarlığıma, ağır dille saldırıyorlar.

Sosyal medyada açtıkları sahte hesaplarda beni çıkarcılık, yalakalık, gerçekleri sapıtmakla suçluyor, sindirmeye ve korkutmaya çalışıyorlar.

Hiç birini ciddi almadım ve sosyal medya ortamında cevap vermeye gereği duymadım.

Çünkü ben hayatım boyunca ranta ve çıkara bulaşmamış, gazeteciliği de hak savunuculuğu temelinde yapan, günlük olarak yazdığım bu yazıların, bu emeğimin karşılığında da bir kuruş bile para almayacak kadar büyük bir şerefe sahibim.

Ataullah Hamidi ile hiçbir şekilde ne siyasi ne de menfaate dayalı bağım ve diyalogum yoktur.

Ayrıca Sayın Hamidi’nin milletvekilliği sürecinde bir kez olsun kendisi ile görüşmüşlüğüm de yoktur.

Geçen hafta Hamidi’nin telefonunu isteyen mağdur kadının kimliğini gizledim, ancak bu kişi asla bir senaryo ve düzmece değildir.

Şayet sayın vekillerden biri, yazdığım yazıdan sonra arayıp mağdur vatandaşın ne derdinin olduğunu sorsaydılar, kendilerine söz konusu kişinin açık kimliğini ve telefonunu verirdim.

Onlar aramadı ama şuan milletvekili olmayan ve hala Ak Parti’ye mensup biri olan Batman Eski Milletvekili Ataullah Hamidi’nin talimatı ile Mustafa Hamidi benimle iletişime geçti.

Kendisi, Milletvekili Hamidi adına, telefonunu öğrenmek isteyen 2 çocuk annesi, eşi engelli ve işsiz, babası yatalak, kaynanası ağır hasta olan çaresiz kadının iletişim bilgilerini istedi benden.

Bir süre sonra beni daha önce çaresiz bir şekilde arayan mağdur kadın, heyecanlı bir sesle Ataullah Hamidi’nin gösterdiği duyarlılığı sayesinde bir yakının kendisini aradığını ve sorununu dinleyip kendisine yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade ettiğini söyledi.

Mağdur kadının sorununu eski Milletvekili Hamidi çözebilir mi, çözmez mi bilemem ama tek bildiğim bir şey var, zor durumdaki insanları muhatap almak, dertlerini dinlemek bile moralmen kendilerine çok iyi geliyor.

Mağdur kadın beni ararken heyecanlı ve memnun bir ifadeyle, içtenlikle bana dua edip teşekkür etti.

Ben sadece mağdur vatandaşın sesine ses oldum, insanlık ve yurttaşlık görevimi yaptım.

Allah şahittir ne kimseyi yüceltmek ne de kimseyi suçlamak için konuyu gündeme getirdim.

Sadece ve sadece mağdur vatandaşın sesine ses oldum, insanlık ve yurttaşlık görevimi yaptım.

Benim gazetecilikten kazandığım beş kuruş para yok, bu işte elde ettiğim tek sermayem ezilenlerin, yoksulların, çaresizleri mutluluğu ve duasıdır.

Varsın gerçek isimleri ile bile sosyal medyada hesapları olmayanlar, beni hiç de hak etmediğim şekilde itham edip tehditler savursunlar.

Ama şunu da sakın unutmasınlar bana haksız yere saldıranlar, kimliklerini ne kadar gizleseler gizlesinler,  yaptıkları zülüm ve haksızlıktan ötürü Mahkeme-i Kübra'da hesap vermekten kaçamayacaklar.

Sırf mazlumların sesine sesi olduğum için bu gün bana saldıranların, o an yaşayacakları utancı ve zorlukları hayal bile etmek istemiyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?