EZ Lİ Vİ SERİ TI Lİ Vİ SERİ

29-09-2015

Biz size bunları vekil tayin ettik.

Neye göre kime göre siz kimsiniz, kime sordunuz?

Peşi sıra onlarca soru çağıran bir tayin.

Sözüm ona demokratik, özgürlükçü bir siyasal hareket kimdir, nedir bilmediğimiz adaylara oy verdirtip milletin vekili olarak meclise gönderecek.

Gönderecek diyorum çünkü kimse sorgulamayacak, kimse itiraz etmeyecek, kimse verilen karardan şüphe edip siyasal duruşunu sorgulatmayacak.

1 Kasım seçimleriyle ilgili HDP’nin Batman için çıkardığı adaylarına ilişkin yapılan değişiklik sebep ve sonuçlarıyla garabet bir durum oluşturdu.

Önceki seçimde 3. sıra adayı olarak meclise vekil çıkardığımız Ayşe Acar Başaran’ın 1 Kasım seçimlerinde ilk sıra adayı olarak gösterilmesi anlaşılır, ama ikinci sıra adayı olarak Mehmet Ali Aslan’ın Saadet Hanım’ın önüne geçirilmesine anlam vermek ve hatta Batman’la ve de HDP siyasi tabanıyla yakından uzaktan alakası olmadığını düşündüğüm Mehmet Ali Aslan’ın ikinci sıradan aday gösterilmesini anlamak mümkün değil.

İlk duyduğumda ismi yabancı gelmiyor nereden biliyorum bu ismi diye düşündüğüm ve ardından hatırladım.

Mehmet Ali Aslan Mardin’in Midyat İlçesi'nde Mıhallemi Medeniyetler Arası Diyalog Derneği'nin kurucusu ve Başkanıydı.

7 Haziran seçimlerinde Mardin’den 4. sıra adayı olarak milletvekili seçilen bir isim.

Medyatik bir isim ve sima hangi haberler ve konularla ilgili medyatik olmuş derseniz bakın nasıl enteresan hikâyeler var bu ismin arkasında.

Mardin’in Midyat ilçesine bağlı 300 nüfuslu Mercimekli Köyünde Michael Jackson’ın heykelini diken bir adam Mehmet Ali Aslan. Mercimekli Köyünde Michael Jackson için gıyabi cenaze namazı kıldırıp helva dağıtan bir adam.

Peki, Aslan’ın Michael Jackson’a duyduğu yakınlık nerden geliyor dersiniz.

Bakın onun cevabına, geçmiş tarihli bir röportajda Michael Jackson’un Mıhellemiler için ayrıca bir öneme sahip olduğunu belirten Aslan “Çünkü kendisi aslen Mardin’in Savur İlçesi Kıllıs Köyü Mıhellemileri’nden olan efsane rock yıldızı Elvis Presley’in kızı Lisa Marie ile evliydi. Dolayısıyla Jackson biz Mıhellemiler’in damadı olduğu için onu seviyor ve önemsiyoruz”

Yeni vekilimiz çok renkli kişiliğiyle mecliste bizi nasıl temsil eder bilemem ama yemin içtikten sonra Jackson’ın “sınıfsal farklılıkları işlediği” “They don’t care about us” klibiyle Aslan’ın “O, menfaat ilişkili tüm sisteme bir tokat gibi indi” dediği bir dans gösterisi de bekleriz.

Sorgusuz sualsiz kabullendiğimiz siyasal hareketlerin bizim adımıza verdiği abuk subuk kararlara ve seçim kültürümüze dair kara mizah örneğidir bu durum.

Şakayla karışık anlattığım Elvis Presley’in Midyatlı olduğu ve ismini memlekette bıraktığı sevgilisinin özleminin ifadesi “Ez li vi seri tı li vi seri” ben bu başta sen o başta anlamına gelen özlemden aldığını fıkranın vücut bulmuş kara mizah örneği.

He bir de dikkat ettiniz mi Mehmet Ali Aslan saç stili Elvis Presley’in saç sitiline ne kadar benziyor.       

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?