FENA MI YANİ?

27-09-2016

 “Kitlesel basın açıklaması” dense de kitleselleşemeyen eylemlerin sonuncusunda ortaya çıkan fotoğrafı gördünüz mü?

Gülistan Caddesinde düzenlenen eyleme Batman Milletvekilleri Saadet Becerikli, Ayşe Acar Başaran ve Mehmet Ali Aslan,  HDP İl Eş Başkanı İkram İrgi, görevden uzaklaştırılan İlçe Belediye Başkanları ve Yardımcıları katıldı.

Fotoğrafa ilişkin ilk akla gelen; HDP ve DBP’nin eylem çağrıları halk nezdinde karşılığını bulmuyor ya da vatandaş artık çok korkuyor.

Hükümet, terör tanımını o kadar genişletti ki belediye otobüslerinde arkadan değil de önden inseniz terör suçlamasıyla açığa alınabilir, görevden uzaklaştırılabilirsiniz.

Yemekte çatal bıçağı hangi elle tuttuğunuzu karıştırır da yanlış yaparsanız, banka hesaplarınız bloke edilebilir ya da kayınpederiniz gözaltına alınabilir. 

Neyse biz kitleselleşemeyen basın açıklamamıza dönelim.

Gerçekleştiren eylemde iddia ile şikâyetçi olunan başlıklar dikkatinizi çekti mi bilmiyorum.

Batman Belediyesinde, kendi proje ve hizmetlerinin, atanmış belediye başkanları tarafından sahiplenildiğini” açıklayan partililer “Yıllarca büyük emeklerle, halkla ortaklaştırdığımız projelerimizi, kendilerininmiş gibi göstermeye başladılar. Esentepe projemiz, tüm engellere rağmen hayata geçirilmiş, halka nefes aldıracak bir mesire alanına dönüştürülmekteydi. Bu projemizi, kendi projeleriymiş gibi yansıtıyorlar. 2016 yılı kilitli parke taşı döşeme ve asfalt çalışmalarımızı Kasım ayına kadar tamamlama hedefimizi, kendi hedefleriymiş gibi açıklıyorlar. Kente 17 park kazandırma çalışmamız, ihale aşamasındayken, şu anda kendi projeleri olarak gösteriyorlar. 8 aydır borcumuz olmamasına rağmen 18 otobüs alımı için İller Bankasına yaptığımız kredi başvurusu sonuçlandırılmamıştı. Şu anda kendileri, yeni otobüsler alınacağını açıklıyor. İluh Deresi Islah Projesine kredi ve finansman desteği vermezken, şu anda aynı projeyi hayata geçireceklerini belirtiyorlar” ifadelerini kullandı.

***

Sormak lazım projelerinizin sahiplenilmesi ve hayata geçirilmesi kötü mü? Fena mı yani? Esentepe’yi düğün salonlarıyla rezil kepaze ettikten sonra düzeltmeye niyetlendiniz ama yapmadınız, onlar yapacak.

Batman’da ne yürünecek kaldırım ne de yol kalmadı, niyetlendiğinizi bile hatırlamıyorum ki şimdi projemiz diyorsunuz. Velev ki sizin olsun, olsun hadi, adamlar hayata geçiriyor fena mı?

17 park açacaktınız açamadınız, onlar açacak, fena mı?

18 otobüs alacaktınız alamadınız, onlar alacak, fena mı?

İluh Deresi yılan hikâyesine döndü bir türlü ıslah edemediniz onlar edeceğiz diyor, etsinler, fena mı?

Mesele hizmet mi yoksa siyaset mi?

Mesele bu hizmetlerin Batman’a kazandırılması ve daha iyi yaşanabilir bir kent oluşturulması mı yoksa o hizmetlerin mensubu olduğunuz partinin eliyle yapılması mı?

Konu Belediyecilik ise elbette hizmet olmalı.

Siyaset böyle bir şeydir iste, birileri gelir hayata geçirmediğiniz projelerinizi hayata geçirir, niye dersiniz.

Projelerinizi sahiplenmezler ise, bu sefer de projelerimizi rafa kaldırdılar Batman’ı hizmetten mahrum bıraktılar diye veryansın edersiniz.

Ayrıca yukarıda projelerimiz denilen konuların hepsi en temel belediyecilik hizmetleri.

Hani bunların hiçbirinin projelendirilmeye bile ihtiyacı yok. Proje denilemeyecek kadar en temel belediyecilik hizmetleriyken, “bizim projemiz” demek komik olmuyor mu?

“81 ilin belediyeleri ve bağlı ilçe belediyeleri projelerimizi çaldı” diye bir iddiaya kadar varır ki bu, kara mizah örneği bir siyaset beceriksizliğine döner.

İstanbul Kadıköy Belediyesi park açar, Batman Belediyesinin görevden uzaklaştırılmış Belediye yönetimi “Kadıköy Belediyesi projemizi çaldı” der.

Konya Meram Belediyesi yolları asfaltlar bizimkiler yine “projemizi çaldılar” der.

Çünkü yapamadıkları belediyeciliği ve yapmadıkları en temel belediyecilik hizmetlerini onlar keşfetti, kimsenin aklına gelmezken onlar projelendirdi.

Kayyumun atandığı Kurban Bayramında ekiplere çalışmayın talimatı verip sokakları çöp içerisinde bırakırsınız. Sonra o çöpün fotoğrafını “Kayyumun ilk günü” diye sosyal ağlarda paylaşırsınız. Siyaset böyle bir şeydir işte, vatandaşın zekâsıyla pişkin pişkin dalga geçer.

Dalga geçer ama vatandaş da onları meydanda yalnız bırakarak verir cevabını.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?