GENÇLERİ VE GELECEĞİNİZİ ŞIMARTIN

09-04-2017

 “Kendinizi şımartın” deriz ya bazen, bir psikolog, bir psikiyatrist ya da moda tabiriyle hayat koçu edasında, işte öyle bir gün yaşamak için fırsat oluşturdu, hatta tuttu direksiyonumuzdan bizi çekip götürdü tabiatın tepelerinde gezdirdi Batman Çevre Gönüllüleri Derneği.

Geleneksel bahar buluşması ve doğa yürüyüşü adıyla yapılan etkinliğe ben de ailemle birlikte katıldım. Biraz serin de olsa, henüz 11 aylık oğlum Zana üşüyüp hasta olacak diye biraz korksam da oğlumla eşimin yüzündeki mutluluk o korkuya değdi.

Değdi diyorum en azından elimiz toprağa, çimene, ağaca, çiçeğe değdi. Yüzümüzde yağmur sonrası bir serin rüzgarın parmaklarını hissettik. Kulaklarımıza bir köyün bütün seslerini doldurduk. Birkaç saat da olsa şehrin gürültüsünü bastırdı. Hiç olmadı güzel bir kahvaltı yaptık, sonra çıkıp yoğurt otu topladık. Yoğurt otu da neymiş demeyin bilseniz ne çok faydası var.

Şımartmak demişken aklıma şu aralar düzenlenen bir yarışmadan bahsetmek istiyorum. Fizy adlı bir telefon uygulaması bilen bilir. Telefondan online müzik dinleyebileceğiniz bir uygulamadır bu. Fizy bu aralar Liseler Arası Müzik Yarışması düzenliyor.

Pek duyulmadı bilinmiyor ama TED Batman Petrol Koleji de bu yarışmaya birbirinden güzel hepsi pırıl pırıl 6 genç öğrencisiyle katıldı. Bu altı gencimiz oluşturdukları grupla yarışmada Bon Jovi’ye ait You Give Love a Bad Name adlı şarkıyla katıldı.

Yarışmada çok da güzel bir performans sergileyen bu gençlerimizi yalnız mı bırakacağız? Elbette hayır. Muhakkak ki her birimiz bu gençlerimize bu güzel çabalarında vereceğimiz desteğin kendi çocuklarımızın geleceğine vereceğimiz destek olacağını biliyoruz.

Onun içindir ki birçoğunuzun bu uygulamayı telefonuna indirerek bu gençlere oy vereceğinize ve onları daha iyisini yapmak için destekleyeceğinize inanıyorum.

Eskiden beri Batman’ın imajı deyip sadece serzeniş ve sitemde bulunanlarımız çoktur bilirim. Her olumsuz olayda Batman’ın adı kötüye çıkıyor deyip bu adı iyiye çıkarmak için hiçbir şey yapmayan yapmaya yeltenmeyenlere özellikle seslenmek istiyorum alın size bu adı temize çıkarmanın müzikle parlatmanın bir güzel yolu.

Bu yolu bize açan bu altı genci alkışlamak, desteklerimizle onlara sarılmak onları o sahnede yalnız bırakmamak oylarınızla çabalarını taçlandırmak çocuklarınızın bu kentin geleceğini müzikle taçlandırmaktır.

Batman TED Koleji ilimizin önde gelen eğitim kurumlarından biri. Sanıyorum ki onlar da kendi bünyelerinden çıkardıkları bu genç müzisyenleri bu genç yetenekleri desteklemekte daha büyük bir çaba sarf edecek ve oylama süresinin dolmasına bir hafta kalmışken gerek sosyal ağlarından gerekse de basın üzerinden, bu gençlerin görülmesi, duyulması ve desteklenip oy toplayabilmesi için daha iyi bir çalışma yapacaktır.

Aksi halde..

Aksi halini düşünmek istemiyorum.

Hadi o zaman hala bu gençleri dinleyip oy vermeyen varsa, önce uygulamayı telefonuna indirsin ve ardından Liseler Arası Müzik Yarışması bölümüne girip listenin en altında tümünü gör kısmına dokunsun ve arama linkinde Batman yazarak arattıktan sonra önlerine gelen TED Batman Petrol Koleji öğrencilerini dinleyip beğendiyseniz oy verin.

Şımartın çocuklarınızı..  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?