GÜLTEPEDEKİ ARSA MESELESİ!

14-10-2020

Gültepe Mahallesi Batman’ın gerek daire gerekse de arsa fiyatları olarak en pahalı muhiti ki zaten boş arsa kalmış değil mahallede. 
Tek tük boş arsalar da hızla doluyor.

Bunlardan biri de Tılmerç mevkide 303 Ada 1 Nolu Parsel. 
Geçtiğimiz günlerde bahsi geçen arsa ile ilgili bir mail aldım.

Mailin bir bölümünü müdahale etmeksizin sizinle paylaşmak istiyorum:

***
“Sevgili Ubeyd Bey, size içimi dökmek, hem de yapılması muhtemel olan bir yanlışı birlikte engelleyebiliriz diye düşündüm. Yöneticilik yapanların insan olduğu ve yanlış yapabileceği gerçeğiyle hep yüzleştik ve bunun sonuçlarını ağır şekillerde ödedik. Biliyorum çok klasik olacak ama başka türlü de ifade edemiyor: "Batman'ın sahibi yok ve maalesef hiçbir tanınmış kişi Batman’ın geleceğini kendine dert edinmiyor!" Bizim birçok sorunlarımız eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Eğitim, aslında bir donanım; hem de sağlam bir donanım. Biz eğitimi okulda alıyoruz, çocuklarımız iyi okullarda eğitim alsın, gidip gelirken sıkıntı yaşamasın, imkân varken kendi mahallemizdeki yakın okullarda okuyup kısmen de olsa gözetimimiz altında sürdürsünler isteriz. Fakat bu bazen mümkün bazen de mümkün olamıyor. Keşke devlet eşit imkânlarda her mahalleye bir okul yapabilse diye içimden geçirmiyor değilim. Batman’ın bu anlamda Okul problemi var. Artık nereyse Anaokula bile servis ile yolluyoruz çocuklarımızı. Çamlıtepe Mahallesi Başakşehir Koleji yanında 15 dönümlük bir arsa var. İlk günden beri buraya okul yapılacak diye bekliyorduk. Ne de olsa devlet arsası. Üstelik bu muhitte ilkokul yok. En yakın okul Memur-Sen TOKİ’de. İnsanlar servislerle yolluyor çocuklarını. Bugün resmi olarak öğrendik ki arsa bir tane müteahite verilmiş, başka bir yerde lojman yapması karşılığında!.. Allah aşkına, okul ihtiyacı en üst seviyede varken, söz konusu arsa okul için adeta biçilmiş kaftan iken, üstelik bahsettiğim yer, okul için çok güvenli bir alan iken (her üç yanı da sakin sokaklar) valiliğin bu arsayı bir müteahite vermiş olması hangi akla, mantığa sığar? Devlet parayla istediği her yerde lojman yaptırabilir, ama okul için hayatı öneme sahip bu yerin okul olmaması büyük bir talihsizlikten başka birşey değildir! Sizden ricam bu olayı haberleştirmeniz ve kamuoyuna duymanız. Bahsettiğim arsanın bu şartlarda müteahite verildiği, belediyede 15 gün süreyle askıda kalacak olan ilanla teyit edilebilir. Eğer konuyla ilgilenirseniz size arsanın tüm ayrıntılarını, parsel numarasını vs. yollayabilirim. Nerden bahsettiğimi anlamanız bakımından bir ekran görüntüsü paylaşacağım. Ben bir vatandaş olarak görevimi yerine getirdim, getirmeye de devam edeceğim. Cimer, valilik veya başka gazeteci arkadaşlar vasıtasıyla gündemde tutmaya devam edeceğim. Umarım, siz de hem Batmanlı bir vatandaş olarak, hem de bir gazeteci-yazar olarak üzerinize düşeni yaparsınız.
Son sözü bir soruyla bitirmek istiyorum: Binlerce çocuğun rahatlıkla yürüme mesafesinde okuyabileceği bir okul mu, yoksa tek bir adamın zenginliğine zenginlik katması mı daha değerli?
Kalın sağlıcakla. . .”

***
Haksız mı? 
Değil. 

Devletin birçok kurumun elindeki lojmanları satmaya başladığı ve lojman politikasını değiştirdiği bir dönemde, Batman’da ilkokula ayrılmış 15 dönümlük bir arazinin,başka bir bölgede bir Valilik için yapılacak lojman karşılığında verilmesi sizin de canınızı acıtmıyor mu?

Konuyla ilgili edindiğimiz bilgiler, söz konusu arsanın belediyede askıya çıkarıldığı ve bu işe girecek müteahhidini beklediğini doğruluyor. Yaptığımız araştırma neticesinde belirtilen bölgede Tılmerç köyünde bir ilkokul olduğu ve iki ilkokulun da eğitim için bitirilmek ve faaliyete girmek üzere olduğunu öğreniyoruz. 

Ayrıca kimi duyumlar da mevcut Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi yanında bulunan Valilik lojmanlarının yıkılarak yeşil alana çevrileceği yönünde. Eğer doğruysa bu iyiye işaret, en azından bir yeşil alanımız daha olacak ve sanırım Ziya Gökalp mahallesi az da olsa bir yeşil alana daha kavuşacak.

Tüm bunlarla birlikte o bölgede iddia edildiği gibi iki ilkokul bitirilmek ve eğitime başlanmak üzere olduğu iddiası doğru dahi olsa, lojmanın gerekliliği tartışılır ki bahsi geçen bölgenin nüfus yoğunluğu 3 değil daha fazla ilkokula ihtiyaç gerektirir. 
Her şeyin başı eğitim diyenler, buyurun alın size eğitimi başa çekin ve o alanı daha önceki gibi ilkokul için tekrar tahsis edin yoksa sözünüzün hiçbir inandırıcılığı kalmaz. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?