GÜLTEPELİ HİZMET BEKLİYOR

29-09-2020

Ev fiyatları 800 bin, kiralar ise 3 bine dayandı. 

Batman’ın en popüler mahallesinden bahsediyorum. 

Gültepe Mahallesinden. 

Yaklaşık 10 yıldır bu mahallenin sakinlerinden biriyim. 

Batman’ın yeni yapılanma ile kente kazandırılmış mahallelerinden biri. 

Ekonomik düzeyi kısmen iyi kısmen orta Batmanlıların yaşadığı bir mahalle. 

Mahallenin cazibesi küçüklü büyüklü bahçeli sitelerden oluşmasından ve düzenli yapılanmadan geliyor.

Mahalle havaalanına doğru uzanan Silvan yolunun sağ ve soluna konumlanmış iki bölümlü bir mahalle. Havaalanı tarafına düşen kısım Bölge Hastanesi tarafına düşen kısma göre daha önce tamamlanmış ve büyük kısmı konutlarla dolmuştu.

Mahalleye soluk aldıran Su Parkı mahallenin nefes aldığı tek parkı olarak önemli bir işlev yerine getiriyordu. Son beş yıla kadar sakin sessiz çocuklarınızla oturup dinlenebileceğiniz bir parktı. 

Son beş yıla kadar diyorum çünkü artık Su Parkı son beş yıldır yüzde 30 ya da 40 oranında artan konut ve haliyle nüfus yükünü kaldıramaz oldu.

Mahallede her boş arsaya dikilen site ve binalarla artık Su Parkı mahalleye yetersiz gelmeye başladı. 10 okulun yer aldığı mahalle ve taşıdığı öğrenci yükü için bile olsa mahalleye yeni parkların kazandırılması ve mümkünse Su Parkının alanının genişletilmesine ihtiyaç var.

Yeşil alan ve parka ayrılabilecek alan sıkıntısı yok diye düşünüyorum. 

Özellikle Eğitim kampüsü denilen ve 8 okulun yer aldığı TP Fatıma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin bulunduğu bölgenin yeşillendirilip parka dönüştürülerek mahallelinin kullanımına açılması 8 okul öğrencisinin yeşil park ihtiyacını giderecek ve öğrencilerin yeşile doğaya bakışını pozitif yönde geliştirecektir.

Söz konusu bölgenin hemen yanında Esentepe’de planlanan Millet Bahçesine eklenmesi de mümkündür. Bunun Gültepe Mahallesi için anlamlı bir çalışma olacağı kanaatindeyim. 

Naçizane bir öneri olarak, botanik bir gül bahçesi de barındıracak ve adına Gül Parkı denilecek bir çalışma mahallenin adıyla da anlamlı bir ilişki kurmuş olacaktır.

Mahalle Buluşmaları başlığıyla önce Hilal sonra Seyidler Mahallesinde vatandaşla bir araya gelen Batman Valisi Hulusi Şahin ve beraberindekiler vatandaşın taleplerine kulak vermesi anlamlıdır. Bu çalışmanın Gültepe gibi popülaritesi yüksek mahallelerden değil de dar gelirli nüfusun yaşadığı mahallelerden başlaması daha da anlamlıdır.

Çalışma kapsamında Gültepe’ye sıra ne zaman gelir bilemem ama. Sıraya sızmış gibi olsam da ben bir Gültepe sakini olarak yakınımızda yürütülen Millet bahçesi projesine dillendirdiğim çalışmanın eklemlenmesi umuduyla gündeme getirmek istedim.

Ayrıca Gültepe Mahallesi ve askeri havaalanı arasında kalan dev ölçekli arazinin de nasıl değerlendirilebileceği üstüne de düşünülmesi gerektiğini söylemek isterim.
İstenirse askeri bölgenin güvenlik kaygılarını bertaraf edecek bir çözümün bulunabileceğini düşünüyorum.

Mahalleden Esentepe’nin batı tarafından Diyarbakır yoluna açılacak bir bulvar da hem mahallenin trafiğini rahatlatacak hem de yapılacak yeni park projelerinin Gültepe sakinleri dışındaki diğer mahalle mesela Kültür Mahallesi sakinlerinin de kullanımı açısından pratik bir işlev taşıyacaktır.

Ayrıca sağlıklı yaşam için 10 okula ve mahalleliye hizmet verecek bir spor merkezi de bu mahalleye yapılacak hizmetlerin en anlamlısı olacaktır.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?