GÜNDEM REKTÖRÜN ZİYARETLERİ

01-12-2020

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, HDP İl Başkanlığını ziyaret etse.

Olur mu? 

Olmaz. 
Biraz daha olası bir örnekle CHP İl Başkanlığını ziyarete gitse ya da yeni kurulan DEVA Partisine hayırlı olsun ziyaretinde bulunsa. 

Bakın o zaman nasıl curcuna kopuyor. 
Bir rektör siyasi partileri ziyaret edemez. Etik değil, teamüllere uymaz.. vs. tabi tüm bu curcunayı koparıp silaha dönüştürecekler bellidir. Adını zikretmeye lüzum yok.

Ama ziyaret edilen İktidarın küçük ortağı MHP olunca kimsenin itiraza haddi olmaz, olamaz. Batman Üniversitesi Rektörü Aydın Durmuş ve MHP’yi beraber internet arama motorlarından birinde arayın bakalım önünüze kaç sonuç gelecek. 
Bunu gizliden mi yapıyor? Hayır, apaçık göğsünü gere gere yapıyor ve hatta ziyaretlerinde fotoğrafları haber metni ile birlikte basın kuruluşlarına servis ediyor. 

Kimse de demiyor ki yahu arkadaş siyasetle ne işin olur siyasi parti teşkilatlarında, iktidar ya da muhalefet, ne aranıyorsun. Eğitimde Üniversiteyi en diplere mi çektin üstlere mi yücelttin onunla ve gençlerle ilgilenmek varken, siyasi görüş ve duruşlarıyla değil, MHP’yi su yolu etmek kimin neyin hayrınadır.

Çok değil daha iki yıl önce 2018 yerel seçimlerinde Batman’ın Beşiri İlçesinde AK Parti seçim lokalinde oturup AK Parti lehine bizzat seçim çalışmalarına katılan ve Beşiri Halkı AK Partiye kazandırırsa Beşiri’ye Meslek Yüksek Okulu açarım diyen ve bunu yine gazetelere kendi mail atan yine bizim Rektördü. 

11 Nisan 2013 tarihinde MHP ve Ulusalcıların başını çektiği Türk Aydınlarından İktidara Milli Uyarı metnine imza atan yine aynı Rektör. 

Batman’da göreve geldiği günden beri çoğu İktidar yanlısı bazı STK ile kavgalı olan ve STK’ların “Makro Milliyetçi Rektör FETÖ soruşturmalarını sulandırıyor” diye etiketlediği rektör de o.
Milliyetçi STK’lara Üniversitenin bütün imkanlarını seferber edip onlara kol kanat geren de o.

Batman Üniversitesi Dil Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi(DİLMER) açılışını MHP İstanbul Milletvekili ile açıp “Bu merkezde sevgili öğrencilerimize dil öğreteceğiz. Arapça, Farsça, İngilizce dillerinin merkezini açıyoruz.” Diyen o. 
Ki yanı başımızda Kürt Dili Edebiyatı Bölümü açan ve eğitime başlayan Artuklu Üniversitesi gibi güzel bir örnek var. Batman Üniversitesinin güzel örneği var mı? 

Rektörün ne yapmaya çalıştığı ile ilgili göreve geldiği günden beri iktidar lehine mi aleyhine mi çalışıyor diye sorsanız bence yersiz bir soru olur. 

Siyasi duruşu ya da düşüncesi kendisine aittir ama bu düşünceyi hatta düşünceyi değil düşüncenin temsili bir siyasi partiyi Üniversiteye, Batman’ın Batmanlıların yıllarca çabalayarak bu kente kazandırdığı, bir eğitim kurumuna giydirmeye çalışması kabul edilemez.

Hiçbir siyasi partiyi bir defa dahi ve de MHP İl Başkanlığını 15 gün içerisinde iki defa ziyaret etmesi kabul edilemez.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?