HABER FİŞLERİYLE FAŞİZANLIK

27-11-2016

Okullar açıldığından beri yaklaşık bini aşkın kişi açığa alınmış, tabiri caizse eğitim zaten kimsesizken bir de öğretmensiz bırakılmıştı.

Bunlarda yüze yakını ya istifa etti ya görevine son verildi ya da Batman’dan tayinini istedi. Geriye 910 kişi kalmış bu 910 kişiden de 806’sı geçtiğimiz hafta görevine iade edildi.

Geriye kalan 104’ünün akıbeti nedir bilmiyorum.

Geneli Eğitim-Sen Üyesi öğretmenlerin oluşturduğu ve dayanağı 29 Aralık iş bırakma eylemi olan vakanın büyük oranda düzeltilmiş olması elbette sevindiricidir.

Geriye kalan 104 kişinin neye istinaden görevine iade edilmediğine gelince, buna ilişkin kimse bir şey bilmiyor ya da söylemiyor.

Bir dostum bunların 29 Aralık’ta iş bırakmakla yetinmeyip ayrıca o gün basın açıklamasına katılanlar olabileceğini söyledi ama bu da sadece bir tahmin olabilirdi.

Umuyorum ki onlar da biran evvel görevlerine iade edilir.

Bununla beraber açığa alınanların görevlerine iade edildiğine dair Cuma günü yaptığımız haberimizi yayınlayınca, haliyle kimlerin geri döndüğüne ilişkin listeyi de paylaşmış ve okuyucularımızın bunların kimler olduğuna dair meraklarını gidermeye çalışmıştık.

Henüz birkaç saat geçmişti ki bir telefon aldım.

Yayınladığımız listeleri kaldırmamızı talep eden bir öğretmen yakınıydı arayan.

Görevine iade edilen bir öğretmen yakını.

Zorumla da olsa kendini tanıtmış ve listeleri haberden kaldırmamızı talep etmişti.

Buna şaşırmış ve bunu talep edebilmek için mantıklı bir gerekçesinin olması gerektiğini, bunun ne olduğunu sormuştum.

Söz konusu öğretmen yakınının ileri sürdüğü gerekçe şuydu:

Kimi art niyetli şahıslar yayınladığımız bu listeler üzerinden görevine iade edilenleri isim ve soy isimleriyle sosyal ağlarda arayıp buluyor, profillerini didik didik edip faşizanca düşüncelerini besleyecek küçük bir ayrıntıdan hareketle, “niye bunlar tekrar göreve iade edildi bakın işte PKK yanlısı bunlar” diye çirkeflik ediyor yaygara koparıyor, öğretmen arkadaşlarımızı fişlemeye mağdur etmeye çalışıyormuş.

Yaygın medyanın ırkçı diliyle zaten “PKK’lı Öğretmenler” diye fişlenmiş bu arkadaşlarımızın daha da fişlenmesine hizmet eden bu listeleri kaldırmamızı talep ediyordu.

Öğretmen yakını okuyucumuzun talebi haklı ve mantıklı bir gerekçeye dayanıyordu. Ve talebini yerine getirerek listeleri haberimizden kaldırdık.

İyi bir haberci olmanın iyi bir insan olmak çabasından geçtiğine inanıyorduk ve bunun çabasıyla gereğini yerine getirdik.

Umuyorum ki hala açıkta bekleyenler de en kısa zamanda görevine dönebilir ve benzeri süreçleri bir daha yaşamak zorunda kalmayız ama görünen o ki maalesef yukarıdaki hadisenin faili tipler ele geçirdikleri güç ve iktidarla bu ve benzeri süreçleri bize yaşatmaya devam edecek.

Bir haberimizin kendi bilmez birilerinin fişleme gayretine hizmet etmesinden dolayı üzgünüz. Ama şunu da belirtmekte fayda görüyorum. Sosyal ağlar evinizi yıkmadan kapatın gitsin. Ya da birilerinin hakkınızda faşizanca propagandasına hizmet edecek unsurlardan ayıklayıp temizleyin.

Görevine iade edilen öğretmenlerin yerine açıktaki öğretmenlerin yerini doldurmak üzere alınan ücretli öğretmenlere gelince, umuyorum Milli Eğitim Müdürlüğü onlara kapıyı göstermek yerine farklı okullarda değerlendirme yoluna gider.        

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?