HAFTANIN LİNÇ YARIŞLARI

24-11-2017

Linç etmeye ne kadar hevesliymişiz.
Elimizde taş geziyoruz, hele ki bilgisayarın başına geçerken ya da telefonu ele alırken bir çuval taş hazır ediyoruz. 
Eskiden de böyle miydi bilmiyorum. 
Eskiden medya maymunu yok muydu? 
Vardı elbette hem de gırla ama linç kültürünün bu kadar yaygın olduğunu hatırlamıyorum. 
Linç etmenin bu kadar artması, herhalde internet büyüsünün çarpan etkisinden kaynaklanıyor. 
Önce Rasim Ozan Kütahyalı sonra Nur Yerlitaş. 
Geçen Hafta Medya şeytanına adak olarak kurban verdiğimiz iki şebek. 
Kurban edenlerden daha mı suçlular? 
Hayır hiç değil. 
Peki kurban olarak seçilirken, o peti peti ile mi seçildiler? Sanki.
O zaman mesele neydi. 
Bunlar yıllardır televizyonlarda aynı ahlaksızlığı sergiliyorlardı. Ve onlardan fazla hala sergileyenler var. Bugün ne oldu da ipleri çekildi?
Sanılmasın ki onları aklamaya çabalıyorum hayır bilakis onlar ahlaksızlığın daniskasını yaptılar ama şu an tartışılan olaylarla başlamadılar.
Rasim Ozan Kütahyalı yeni değil yıllardır televizyonda bağıra çağıra insanlara hakaret ediyor. Yapmadık şey söylemedik şey bırakmıyor. Ama bu sefer olmadı. Boşnak kardeşlerimizi rencide edecek sözler sarf etti. Ya diğer kardeşlerinize, etle tırnak gibiyiz, gelin almış gelin vermişiz, dediklerinize en tepeden en alta laf saydırıp hakaret edenler. Daha geçende Süleymaniye’de yaşanan depremin ardından Kürtlere vahşice demediklerini bırakmayanlar? Yok o sizin kutsalınız değil ama. 
Rasim Ozan Kütahyalı’nın başına gelmedik kalmadı. 
Adamı işinden aşından ettiler. Hakaretlerin haddi hesabı yok zaten. Güce yaranmaya, güçten nemalanmaya çalışan ne kadar zevat varsa hakaret yarışına girdi. En çok ben nefret ediyorum en çok ben vurucam yarışı aldı başını gitti.
“Herif Kütahyalı mı?” diye düşünenler olur aman ha. Kütahya Barosu hemen açıklama yaptı Soyadına bakmayın Kütahya ile alakası yok dedi. Hatta orda durmadı suç duyurusunda bile bulundu.
Canı çok mu çekmiş bilmiyorum Edirne Belediye Başkanı da şovunu eksik bırakmadı. Başkan Gürkan, Rasim Ozan Kütahyalı'yı 'Boşnak böreği' yiyerek, protesto etti.
Sonra Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu Başkanı çıktı televizyonlara, Rasim Ozan Kütahyalı'nın vatandaşlıktan çıkarılmasını, Beyaz TV'nin de kapatılmasını talep etti.
Linç ve hakaret yarışı devam ediyor ama benim favorim börekçi Başkan, yarışı birincilikle bitirir. Daha bunu bitirmemişken bir tanesi daha çıktı. Nur Yerlitaş.
MHP’li Sancaklı, "Şehitler mehitler... Aman yeter" Diyen modacıya ‘Nursuz Yersiz Taşlar’ ifadesini kullanarak ikinci linç yarışının en başına geçti.  
Kutsalımıza dokundu. Hele ki yıllardır süren bir savaşa kurban bulmak için bayrak gibi salladığımız kutsalımıza. Olur mu olmaz. Her şeye dokun ama bu olmaz.
Medya maymunu dedim ya canlı canlı kafataslarını açıp beyinlerini yemedikleri kaldı. 
Bunun üstüne ne denir ki.
Televizyon kanallarımız yukarıda bahsi geçenler gibi maymunlarla dolu. Tek tek buna niye bir şey demiyorsunuz şunu neden asmıyorsunuz. Diye yeni adak listeleri çıkarmaya gerek var mı?

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?