Halkın Valisi olmak

Halkın Valisi olmak
17-06-2022

Halkın Valisi olduğunu söylerken, bunun altını neyle doldurduğunuz önemli.

Sokakta çocuklarla kaldırım taşlarına oturduğunuz fotoğrafla iddianızın altını doldurmak vatandaşa sempatik gelebilir ama etkisizdir.

Halk hizmet bekliyor, hizmet görmek istiyor.

Sizi görsün ya da görmesin, hizmetinizi görmesi sizi görmekten daha çok mutlu eder vatandaşı.

Herkesin malumu ekonomik krizin şahlandığı, zamların artık önü alınamaz ve sonu gelmez bir seriye bağlandığı bir dönemde, devleti ya da iktidarı temsil ettiğinizi varsayarsak vatandaş sizi değil hizmetinizi görmek ve sorumluluğunuza bırakılan kaynakların nasıl kullanıldığını bilmek istiyor.

Halkın Valisi olmak suretinizle değil bu memlekete katacağınız değer ve o değerlerin altındaki imzanızla mümkün olur.

Halk veya çocuklarla aynı fotoğraf karesine girmek ya da çay ocağında çay içmekle değil.

Halkın ve memleketin aleyhine olan, birilerinin rantını besleyen ezberi bozan, rutini kıran, oyunu bozan, kirli tezgâhları deviren bir Vali, halkın Valisidir.

***

Bir yanda Valilik diğer yanda kayyum atandığınız Batman Belediyesi olmak üzere, elinizdeki yetki ve sorumluluğun büyüklüğünün farkındasınızdır.

Sokak sokak, mahalle mahalle gezip vatandaşı ve ne istediğini anlama çabanızı eleştiriyor değilim. Sadece, vatandaşın sizi hizmetlerinizden önce tanımasının yanlışlığını vurgulamak istiyorum.

Kendi kaynaklarından elde ettikleriyle en yüksek gelirli belediyelerden biri olan Batman Belediyesinin en az hizmet üreten belediye olduğu elbette bir iddiadır ama bu iddianın gerçekliğini sorgulamak gerekmez mi?

Dönem dönem ulusal basına da yansıyan kimi işlerin nasıl fahiş meblağlarla yapıldığını tekrar ifade etmeye gerek yok ki gelir gelmez Batman Park ihalesini iptal etmeniz iyi niyetinizin ve çabanızın göstergesidir.

Umarım bu çabanız devam eder.

***

Sanat Sokağında Belediye tarafından kiralanıp yine fahiş fiyatlarla dekore edilen dükkanların neden değerlendirilmeden boş yere kira ödendiğini de irdelersiniz.

Belediye Kültür Müdürlüğünde neler döndüğüne de bakarsınız.

Neler yapılıp yapılmadığını, yapılana ve yapılmayana ne kadar kaynak harcandığını da sorarsınız. 

Politik görüşüne göre, muhalif olsun ya da olmasın hangi kalifiye insan gücünün nerede harcandığını ya da atıl bekletildiğini ve bununla beraber ihtiyaç duyulduğunda bu kalifiye insan kaynağının neden diğer kurumlardan görevlendirmeyle çekildiğini de sorgularsınız.

Belediyenin en görünür hizmetlerinden biri olan park ve bahçelerin bırakın geliştirilmesini neden elden geçirilip yenilenmediğini ve onarılmadığını.

Geçmişte 32 milli sporcusuyla ülke sporuna katkıda bulunan Belediyespor’un göstermelik branşlarla gözden düşürülmesini, BAL (Bölgesel Amatör Lig) Ligine milyonlarca lira harcanmasına rağmen neden küme düştüğünü..

İhale usulü yapılması gereken bir çok işin neden doğrudan temin yoluyla yapıldığını ve bu işlerin bir çoğunun tek elden yürütülüp kimlerin dümenine su taşındığını.

Batman’da yeni imar alanları ve imar izinlerine de değinmek ve kurulu kirli tezgahlara dikkatinizi çekmek gerekir ama öyle bir iki satırla değinilecek konu değil.

Yani özetle Halkın Valisi tüm bunları sorgulamak, değiştirmek, dönüştürmek ve hesap sormakla mümkün.

Başınızın ağrımasına, huzurunuzun kaçmasına aldırmadan, halkın huzuru ve sağlığı için çalışmak istiyorum derseniz.

Buyrun…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?