HAMİDİ NASIL BİR BELEDİYE DEVRETMİŞTİ?

HAMİDİ NASIL BİR BELEDİYE DEVRETMİŞTİ?
12-03-2022

Batman Sonsöz TV ekibi olarak geçen hafta merhum Salih Gök ile ilgili belgesel kıvamında bir programa daha imza attık.

Hatice Türkan’ın moderatörlüğündeki programda Merhum Salih Gök’ün oğlu Dr Aydın Gök ve ben konuşmacıydık.

Yaklaşık 2 saat boyunca Merhum Gök’ün yaşamı ve yaklaşık 4 yıllık Belediye Başkanlığı dönemini ele aldık.

İzleyiciler de programa soru ve yorumları ile destek sundu.

Merhum Salih Gök ile ilgili ilk defa böyle bir program yapıldığı için epey de yankı buldu.

Programdan sonra olumlu olumsuz tepkiler aldık.

Hatice Hanım ile Dr. Aydın Gök kuzen olmaları münasebeti ile program daha çok ikisinin arasında soru-cevap şeklinde geçti.

Bu durumu fark eden bazı izleyicilerimiz program sonrası beni kast ederek “sanki kerhen oradaydınız” eleştirisinde bulundu.

Aslında kerhen orada değildim ve sorulacak, konuşulacak çok şey vardı.

Ancak bu programları hazırlamamızdaki temel amaç daha çok Batman’da iz bırakanların hayatını belgeselleştirmek ve kayıtlı bir eser bırakmak olduğundan dolayı polemiğe neden olacak siyasi ve kişisel konulara girmedim.

Batman Sonsöz Gazetesi Ekibi olarak bu noktalara bu ve benzer programlarda son derece dikkat ediyoruz.

Ama biz ne kadar dikkat edersek de program canlı yayınladığı için programımızın formatının dışına çıkan konuklarımız olabiliyor bazen.

Bu nedenle programdan sonra konunun muhatapları, bizleri arayarak sitemlerini dahi iletebiliyor.

Merhum Salih Gök programından sonra da böyle bir durum yaşadık.

Program konuğumuz Aydın Gök, merhum babası Salih Gök’ün Belediyeyi devraldığı dönele ilgili “Eski Belediye yönetimi kısa vadeli yüzde 200 oranında faizlerle iller bankasından krediler çekmişti. Belediye kasası tümü ile boştu. İşçilerin bir kısmının maaşları içeride ve ikramiyeler ödenmemişti. Belediye, kamyonlarından birinin lastiği patlamış, onu değiştirecek para bile kasada yoktu. göreve başlandıktan sonra 5–6 aya kadar iller bankası daha önce çekilen kısa vadeli avanslardan dolayı Belediyeye ödemesi gereken aylık ödentiyi ödemedi.   O zor şartlar içerisinde Belediye hizmeti vermeye başlandı” sözlerini duyunca eski Belediye Başkanı Ataullah Hamidi üzülmüş.

Bundan dolayı Belediye Başkanlığının Ataullah Hamidi ve merhum Salih Gök arasında devir teslim töreni yapıldığı sırada orada olduğunu söyleyen Taner Hamidi bizi arayarak  babasının o gün yaptığı konuşmayı anımsatırken “Ben belediyeyi devir alırken binaya girmek için sokaklarda ve belediye önündeki su birikintilerine girmemek için konulan briketlere basa basa belediye binası girişine zar zor varabildik. Şimdi ise açılışını yeni yaptığımız Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan hizmet binası ve Borçsuz bir belediye size devrediyorum. Seçimden önce tahsis edilen 80 boş kadroya da şaibe olmasın diye eleman almadık. Araç parkımız bölgenin en geniş ve faal parkı. Bu saatten sonrada Batman halkı için verilecek her hizmete destek olmaya hazırım. Batman’a ve Batmanlılara kırgın değilim” dedi.

Evet, Ataullah Hamidi bu sözlerle görevi devretmiş.

Ataullah Hamidi’nin nasıl bir belediye devraldığının tanığı değildim ama nasıl bir belediye devrettiğinin tanığıydım.

Ama Merhum Salih Gök ile ilgili yaptığımız programın amacından sapmaması için bu konulara girmedim.

Bizim üzerimizden yeni bir polemiğe sebep olunmaması için bu yazımda o gün nasıl bir belediye devredildiğine de değinmeyeceğim.

Zaten Batmanlılar şehrimize kimlerin geçmişte ne hizmetler verdiğini biliyor ve hizmet edenleri de hayırla yâd ediyorlar.

Bu yüzden bu mevzu ile ilgili fazla söze de gerek yok aslında.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?