HANİ TPİC’E 37 KİŞİ ALINACAKTI?

17-11-2018

TP’nin yavru taşeron firması TPİC’e 37 güvenlik personelinin alımı, torpil söylentileri nedeni ile iptal edilmişti ya...

O gündür bu gündür ses seda yok. Neredeyse üzerinden iki ay geçecek ama güvenlikçilerin alınıp, alınmayacağı, alınacaksa nasıl alınacağı ile ilgili hiçbir bilgi paylaşılmamış kamuoyunda.

Bu sessizlik ister istemez iki ay önceki torpil iddiaları söylentilerine neden oluyor.

Bu konuda ortalıkta çok söylenti dolaşıyor, onu peşinen söyleyeyim.

Tabi kadro simsarları da bu süreçte boş durmuyor, işsiz insanların mağduriyetini istismar ediyorlar. Alımlar durdurulurken Ak Parti İl Başkanı Başkan Güneştekin, açıklamasında, kadro simsarları ve iş takipçileri konusunda vatandaşlardan duyarlılık beklediklerini belirterek “Milletvekilimiz Ziver Özdemir ile birlikte bu konularda hassasiyetimiz en üst seviyededir.

Hangi kurumla ilgili olursa olsun vatandaşlardan para toplamaya çalışanlar hakkında başta Cumhuriyet Başsavcılığı olmak üzere basına ve bizlere şikâyetler iletilsin ki mağduriyetler yaşanmasın.

Bu konuda kesinlikle tavizimiz yok” diye demeç vermişti. AK Partili Milletvekili ve İl Başkanın bu çıkışı sınavların şeffaf yapılacağına dair bir vaatti. Şimdi işsizler bu vaadin gerçekleşmesini sabırsızlıkla bekliyor.

Bu yazıyı yazmamdaki temel amaç da binlerce işsizin? sabırsızlıkla bu 37 kişilik güvenlik kadrosunu beklemelerini hatırlatmaktır.

Şayet kurumun acil ihtiyacı olmasaydı kesinlikle bu süreçte 37 Personelin alınması talep edilmezdi.

Eminim ki TPİC’in de acil özel güvenlik görevlilerine ihtiyacı vardır.

O zaman bu iş daha fazla sulanmadan, bekletilmeden bir an önce sonuçlandırılmalıdır.

Bu durumda yapılacak en doğru karar, igili şirketin kendi kriterlerini belirlemesi ve istenen özelikleri taşıyanlar arasından kura çekilmesidir. Yoksa işe alınacak 37 Kişi hangi yöntemle belirlenirse belirlensin farklı söylentilerin önüne geçilemez.

Bu nedenle acilen kurum yetkilileri, en doğru yöntemle bir an önce bu meseyi bir çözüme kavuşturmaları gerekir.

Her şeyden önce bu sürecin şeffaf işlenmesi için 37 Kişinin işe alınması ile ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekir. Bu sessizlik sürdüğü sürece akla her türlü olumsuzluk gelecek.

Kadro simsarları da insanları kandırmaya, dolandırmaya devam edeceklerdir.

Tabi kamuoyunda diğer bir iddia da bazı kişilerin yakın zamanda TPİC’te iş başı yaptıkları ile ilgilidir.

Bu kişilerin arasında güvenlik görevlilerinin olduğu da konuşuluyor. Bu söylenti ve varsayımlara lütfen yetkililer biran önce açıklık getirsinler.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?