HASTANE İŞİNDE NE PİŞİYOR?

01-12-2019

 

Ne pişiyor bilmiyoruz ama gelen kokular çokta iç açıcı değil!

Yıllardır aynı mevzuyu konuşuyoruz, 200 yatak, 500 yatak, orası olmaz, bu arsa az, ödenek çıktı, kazma vuruldu…

Du du du…

Sonuç, sonuçta hiçbir şey yok!

Geçtiğimiz hafta Ankara’da Ak Parti Milletvekili Ziver Özdemir ile konuştuk konuyu.

2020 yatırım programında 500 yataklı hastanenin olmadığı yönündeki iddiaları yalanladı

Lakin kamuoyu bu konuda oldukça tedirgin.

Yaklaşık 7 yıldır söz verilen hastane de hala atılan somut bir adım yok.

Kadın doğum hastanesinin durumu ve daha önceki bölge hastanesi tecrübesi, vatandaşın kaygılarını haklı çıkarıyor.

Bugün Sağlık-sen’in yaptığı basın açıklaması da bu kaygıları ifade ediyordu.

600 bin nüfuslu Batman için en az 500 yataklı eğitim araştırma hastanesi şart.

Sağlık turizminde önemli bir cazibe merkezi olmaya aday olan şehrimizde, yatırımların bu kadar ürkek ve seyrek olması, başta sağlık çalışanları olmak üzere her kesimi rahatsız ediyor.

Sağlık sen bugün kameralar karşısına geçerek bu rahatsızlığını ifade etti. Atılması gereken adımların yeterince güçlü olmadığını, alınan sinyallerin çokta pozitif algı oluşturmadığı, bu konuda kamuoyunun üzerine düşeni yapması gerektiğini net olarak ifade etti.

Kendilerinin daha önce 2 başbakana dosyalar sunduklarını ve her 2 başbakandan (Binali Y. Ve A. Davutoğlu) söz aldıklarını söyleyen sendika yetkilileri, bu konuda basın, sivil toplum ve siyasi erkin daha aktif rol alması gerektiğini ifade ettiler.

Şimdi soru şu, iktidar milletvekili bu konuda sorun yok diyor.

İktidara yakın sendika ise sorun çözülmedi diyor.

Hangisi doğru söylüyor demeyeceğim.

Bunların beraber çalışması gerekmiyor mu da demeyeceğim.

Bunların birbirinden haberi yok mu?

Mesele memleket olunca, tüm zıt kutupların bile bir araya gelip oturup, konuşup ortak hareket etmesi gerekirken, aynı taraftakilerin bile bu kadar kopuk hareket etmesi, çokta hayra alamet değil!

Sağlıkta ki tüm sendikaların ve meclisteki tüm vekillerin bu konuda elele verip ortak hareket etmesi gerekir ki sonuç alınabilsin.

Bu kadar kopuk bir ortamda değil hastane, pastane açmak için bile bizi sallarlar.

Cuma günü 6 üniversite rektörünün davet edildiği Kampüs kardeşliği programından sonra rektör hocalarla muhabbet etme fırsatımız oldu. Rektör hocalar Siirt rektörümüz Prof. Dr. Murat Erman beyi, siz enişte (Tayyip Erdoğan) bey üzerinden her istediğinizi alıyorsunuz, Tıp fakültesinden sonra Diş hekimliği de geldi. Belki sonrasında hukuk ve eczacılıkta gelir diyerek sıkıştırdılar.

Murat Erman hoca ise bunun kesinlikle enişte ile alakalı olmadığını, kendilerinin çok sağlam bir ekiple çok koordineli bir şekilde çalışıp sonuca ulaştıklarını ifade ettiler.

Enişte etkisi oldu mu bilmiyoruz ama Siirt, şehir olarak bizden fersah fersah geride olsa da lobicilikte bizden fersah fersah ilerdeler.

Adamlar tüm olumsuzluklara rağmen tıp fakültesini, diş hekimliğini almış, eczacılık ve hukuku konuşuyor. Biz hala 200 olsun, 500 olsun diyoruz. Onu da birbirimize afra tafra yaparak diyoruz.

Bizdeki imkânlar Siirt’e olsa, hiç uğraşmazlar böyle küçük şeylerle, direk başkent olmak için başvuru yaparlar.

Helal olsun adamlara. Başta Siirt rektörü olmak üzere, şehre bu kazanımları sağlayan tüm dinamikleri yürekten kutluyorum.

Adamlar tıp tıp tıp dolaşırken, biz hala pıt pıt pıt dolaşıyoruz.

Silkinin, kendinize gelin. Batman gibi bir şehir için 500 yataklı eğitim araştırma hastanesi, lutuf değil zarurettir. Bunun için rica minnet etmeyin.

Elinizi masaya vurun. Ama beraber vurun. Herkes ayrı ayrı masaya elini vurursa, o masa ve o eller birbirine girer, bizim hastane hayalimizde yok olur gider.

Makul taleplerin, makul çerçevede, makul kişiler tarafından, makul bir şekilde, ilgililere aktarılıp, sonuç alındığı yarınlar dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?