HAYDİ MAÇA

27-11-2017

Oldum olası futbol fanatizminden uzak durdum ve hatta öyle ki futboldan bile uzak durmuş bir insan olarak sizi yarın oynanacak maça bir maça davet etsem nasıl olur?
Evet, yarın Petrolspor’un Atiker Konyaspor’la oynayacağı maçı izlemeye davet ediyorum. 
Petrolspor’un Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında Petrolspor’a seyirci desteği vermek maçın akıbetini değiştirecek bir güçtür. 
En başta söyledim futboldan anlamıyorum; evet ama anlamadığım bu şey eğer Batman’a bir katkı sağlayacak ve az biraz da olsun olumlu getirileri olacaksa evet ben de belki hayatımda ilk kez bir futbol maçını izlemeye gideceğim. 


***

Biliyorsunuz Batman Petrolspor, İstanbul Aydın Üniversitesi ile N90 Sport Bussines’in her yıl geleneksel olarak düzenlediği yılın Spor Adamları Ödüllerinde en prestijli ödül olarak kabul edilen fair play ödülüne layık görüldü.
Tabi bu ödülü bize kazandıran taraftarımızdır ve taraftarımızın “Burası Batman Burada küfür yok” sloganıdır. Taraftar ödülü kaptı şimdi de oyuncularımızın takımımız Petrolspor’un kupayı kapma zamanıdır. Bunun için de taraftar desteğine ihtiyaç var. 
Hadi o zaman maça. 
2 saat kimi ulusal televizyon kanallarında gösterilecek olan maçın Batman’a daha çok görünürlük sağlayacağı ve Batman’ın tanıtımına katkı sağlayacağı malumunuz. Bu tanıtımın ekonomik sonuçlarını dillendirmeye gerek yok. 
Bunun devamında ve inşallah finalde görmek istediğimiz Petrolspor’u şampiyonluk basamağına biraz da biz itmeyelim mi, taşıyacağı kupayı omuzlaması için destek vermeyelim mi?
O kupa hepimizin olsun. 
Önceki dönemin Türkiye Kupasını alan Atiker Konyaspor’la oynayacağımız maç bizi Türkiye’nin en iyi ilk 8 takımı arasına katacak. Bunun için dahi olsa bu maçı hep beraber kazanmalıyız. 
Aldığımız fair play ödülünü hakkedecek şekilde kazanmalıyız. 
Bunun için tribünleri ailecek renklendirmek ve misafirperverliğimizi maça taşımak hepimiz için yüksek bir sosyal sermaye sağlayacaktır.
Bu anlamda tüm kurumlarımızla bu maça destek vermemiz gerekiyor. 
İşverenler çalışanlarıyla, eğitimciler öğrencileriyle, dernekler üyeleriyle bu maçı izlemeye Petrolspor’a destek vermeye katılmalı. 
Bu şekilde hem maçı alma şansımız artacak hem de tribünlerin rengini değiştirerek eğitim düzeyini arttırarak, tribünleri küfürden temizleme ve terbiye etme geleneğimizi sürdürmüş olacağız.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?