HAYIR’IN ESARETİ BİTTİ!

17-04-2017

Referandum sonucunu şuan için (yazının kaleme alındığı saat) bilmiyoruz. Ama referandum süreci küçük şerlerle birlikte, büyük hayırlara da vesile oldu.

Küçük şer dediğimiz, Hayır’ın veya Hayrın esareti de diyebileceğimiz, kelimeye olumsuzluk anlamı yüklenmesi. Hayır işine bile hayırcı damgası vurulması. Hayırlı olsun temennisine yan bakılması…

Çok şükür bugün itibariyle Hayır’ın bu esareti bitti!

Artık gönül rahatlığıyla Hayırlı olsun diyoruz!

Sonuç her ne olursa olsun hayırlı olsun!

Hayır ve şerrin neyin içinde gizli olduğunu biz aciz kullar bilemeyiz. Biz küçük çapımızla görür, düşünür, karar verir ve eyleme geçeriz.

Sonuca ve sonucun içinde ki hayra, Yüce Yaradan karar verir.

Biz üzerimize düşeni yaptık, fikrimizi, düşüncemizi, tarafımızı ve kararımızı ortaya koyduk. Bundan sonrası Mevlamın işi.

Bakalım Mevlam neyler, neylerse güzel eyler!

Aslında 16 Nisan sabahına kadar çok güzel şeyler eyledi.

Tıpkı 15 Temmuz’da olduğu gibi bize para ve zamanla satın alınamayacak tecrübeler kazandırdı.

Dostumuzu düşmanımız tanıttırdı. Daha doğrusu dost bildiğimiz düşmanları afişe etti.

Dost diyerek içimize giren, sinemize sinen, hayatımıza dehledenlerin gerçek yüzlerini gördük. Demokrasi havarisi diye geçinenlerin demokrasi ile olan imtihanda sıfır çektiğini gördük.

İnsan hakları pazarlamacılarının insan haklarında insani seviyenin çok altında kaldığını gördük.

Dostluk edebiyatı çekenlerin hesaplarına gelmeyen bir fiilimizde bize nasıl diş bilediklerini gördük.

Alayına dilimizi öğrettik, dinimizi hatırlattık!

Avrupa’da ABD’de gazeteler Türkçe çıktı. Sokaklar Türkçe sloganlarla donatıldı, AB başkentlerinin en ünlü binalarının tepesine Türkçe bayraklar dikildi. İslam ve Müslüman korkusu Haçlıların rüyalarını tekrardan kabusa çevirdi!

Yani anlayacağınız, referandum şimdiden bize çok şey kazandırdı. Direncimizi, özgüvenimizi, birlikteliğimizi, tecrübemizi…

Sonuca gelince, ben oraya takılmıyorum, zaten biz dün itibariyle kazanmıştık. Allahu Teala’nın vereceği her sonuç başımız üstüne. Bizim istediğimiz sonuç çıkarsa, nur ala nur olur.

Olmazsa da Yüce Yaradan’ın verdiği her buyrukta olduğu gibi bunda ki hayrı alır başımızın üstüne koyar, yolumuza devam ederiz.

Referandum tahminime gelince, yüzdelik oranı tabiî ki katılım oranı belirler ama ben yinede ısrarlar üzerine tahminimi yazayım.

Ülke geneli % 60 EVET (artı-eksi 2)

Batman       % 40 EVET (artı-eksi 2)

Ülkemiz ve tüm İslam coğrafyası için en hayırlısının olması ve hiç kimsenin hak etmediği bir anlam veya kavramla itham edilmemesi duasıyla sağlıklı ve mutlu kalın…  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?