HDP’ NİN ADAY TANITIM TOPLANTISI

30-04-2015

HDP Batman Milletvekili Adaylarının basınla buluşma ve tanıtım toplantısı Belediyenin Esentepe’deki Konuk Evinde gerçekleşti.

HDP ve DBP İl Eş Başkanları, Belediye Eş Başkanı Gülistan Akel, seçim komisyonları ve 4 milletvekili adayının katıldığı, Batman’ın ulusal ve yerel basın mensuplarının büyük ilgi gösterdiği toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

Toplantı, HDP parti yöneticilerinden Osman Ergin’in açılış konuşması ve adayları tanıtması ile başladı.

Osman Ergin adaylarını tanıtırken biraz da HDP’nin 4 adayın belirlemesinde etkili olan kriterleri açıklar gibiydi.

İşte HDP adaylarının özelikleri;

Ali Atalan; Mezopotamya’nın ezilen ötekileştirilen bütün inanç ve halkların sembolü, Avrupa da yıllarca siyaset içinde yer alan, diplomasisi güçlü ve ekonomist bir özelliğe sahip. Tanıtımlarda “ben inançların özgürlüğü ve yaşatılması için ne kadar Ezidi isem o kadar da Müslüman’ım, Aleviyim” diyor. Tüm inanç mensuplarının dini vazifelerini özgürce yerine getirmeleri mücadelesini de duyarlılığa sahip biri.    

Sadet Becerikli; Yıllarca Batmanda insan hakları mücadelesini vermiş, Kürt siyasi hareketinin her kademesinde yer almış, bir kadın olarak örnek alınabilecek bir kişiliğe sahip. Hoş görülü, bilgili ve donanımlı bir kişilik.

Ayşe Acar; Genç bir hukukçu. 30 Yıllık çatışma süresince büyük acılar yaşamış, daha çocuk yaşta iken babası faili meçhul bir cinayet sonucunda kaybetmiş. Hukukçu kimliğinin yanında birde okul yıllarından buyana siyasetin içerisinde yer almış, kadın hakları konusunda duyarlı ve bilgili bir siyasetçi.

Hasan Yağız da genç bir eğitimci, siyasi açıdan son derce donanımlı gençliğin yaşadığı sorunların farkında olan demokratik özerkliği kendisine şiar edinmiş bir kişilik.

Adaylar hakkında kısa bilgiler verdikten sonra Osman Ergin, Türkiye halklarının önünde iki yolun olduğunu bir yolun barış kardeşlik ve özgürlük yolu olduğunu, öteki yolun da yoksulluk, çatışma ve sömürü yolunun olduğunu söyledi.

Doğru yol olarak tabi ki HDP’yi gösteriyordu.

Sayın Ergin konuşmasının sonunda ilginç bir tespitte bulundu “biz aday kavramı kullanmıyoruz, daha çok milletvekillerimiz diyoruz, çünkü biliyoruz ki,  barajı aşacağız ve biliyoruz ki Batman’da dört’e dört yapacağız” dedi.

Adayların konuşmalarını genelde HDP’nin seçim beyannamesi ve çerçevesinde yapmaları üzerine basın mensupları Batman yereline dair projelerinin ne olduğunu sordu.

Bu soruya Ali Atalan cevap verdi.

Yıllardır Avrupa’da olmasına rağmen Batman ve bölgeden hiç kopmadığı konuşmalarından belli olan Atalan “Biz her Batmanlı kadar sorunların ne olduğunu biliyoruz ve çözüme ilişkin önerilerimiz de var” dedi.

Atalan, Batman’ın her şeyden önce toplumsal barış ve huzura ihtiyacının olduğunu, bunu sağladıktan sonra da en önemli sorun olan işsizlik sorununa köklü çözümleri bulmayı hedeflediklerini söyledi.

Basın mensuplarının sorularından ziyade milletvekili adaylarının söz aldığı toplantıda bir basın mensubunun “Batman’da seçimlerde ne kadar oy almayı hedefliyorsunuz?” sorusuna HDP adayları arasında en genç aday olan Hasan Yağız cevap verdi.

Yağız “Öncelikle hedefimiz % 100 oy almaktır, en kötü ihtimali de Batman’ın plakası 72 olduğuna göre en az % 72 oranında oy hedefliyoruz” dedi.

Toplantı süresince adaylar HDP nin “Yeni Yaşam” sloganının ne anlama geldiğini de konuşmalarında dillendirdiler.

Seçimin önemine de değinen adaylar, 7 Haziran’da elde edilecek başarının Kobanê, Kerkük, Şengal direnişi ve Türkiye’deki tüm ezilenlerin mücadelesini taçlandıracağını söyledi.

Sonuç olarak tanıtım toplantısı organizasyon açısından çok iyi olmasa da verilen mesajlar ve adayların 2 saatlik süreyi verimli kullanması açısından iyi geçti diyebiliriz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?