HDP’YE OY VERMEK SEVAP MI?

18-10-2015

HDP’li Yenişehir Belediyesi tarafından Diyarbakır’da Peygamberimiz (SAV)’e hakaret içerikli afişler astırdığı ve HDP İslam ilişkisinin tartışıldığı şu günlerde, böyle bir soru çoğunuza abes gelebilir!

İddianın sahibi HDP Milletvekilleri.

Cumartesi günü konuk ettiğimiz HDP Milletvekili Adayı M. Ali Aslan “HDP’ye oy vermek sevaptır” diyor.

“Bu biraz fetva vermeye girmiyor mu?” diye sorunca Aslan “Zulme karşı durmak her Müslüman için farzdır. Şuanda da bir zulüm var ve bu zulme karşı durmak için HDP’ye oy vermek gerek, dolayısıyla oy vererek sevap kazanılacaktır” yanıtını veriyor.

Diyarbakır’da ki iğrenç karikatür olayını soruyoruz. Vekiller “haberimiz yok” diyor.

İl Başkanı Abdulbari Karaağaç ise dikkatleri karikatürle anlatılmak istenen “çocuk gelinler”e çekiyor.

Milletvekili Ayşe Acar Başaran, bu olayın savunulacak bir yönü olmadığını ve bunu kınadığını söylüyor. Ancak ekleme yapıyor “Partiyi veya Belediyeyi değil, olayı kınıyorum. Yanlış yapılmış, sonra da özür dilenip soruşturma başlatılmış” diyor.

***

HDP’liler 2015 model havari olduklarını ve hükümete karşı tek muhalif güç olduklarını söylüyorlar. “2023 hedeflerini yıktık” çıkışı da çok ilginçti! Biz halk olarak 2023 hedeflerine karşı mıydık ki?

Üçüncü köprü, baraj ve yeşil yol karşıtlığı da vurgulanıyor.

2010’da kendilerinin de başkanlık istediğini ama Recep Tayip Erdoğan’ın başkanlık değil krallık istediğini iddia ediyorlar.

Erdoğan için “Yezid” ifadesi kullanılınca, “Bu Gülencilerin kullandığı ifade, onlarla hiç görüştünüz mü bu seçimde size destek verecekler mi” diye bir soru yöneltiyoruz. “Hayır, bir görüşmemiz olmadı ama kim bize oy vermek isterse verebilir. Diye yanıt veriyorlar.

***

Çözüm sürecine gelince “Devlet çözüm sürecinde silahlandı” diyor HDP’liler.

“Bu kadar çok üzerimize geleceklerini tahmin etmemiştik. Bu saldırılarda da hiç görmediğimiz silahlar ve silah teknolojileriyle karşılaştık, bu da devletin süreçte hazırlık yaptığını gösteriyor” diyorlar.

AK Parti’ye “münafık” diyenlerin, hırsızlık ve din düşmanların AK Parti’den aday gösterildiğini söylüyorlar.

Hüda Par sorusuna ise “Hüda Par kana değil, HDP’ye oy vermeli” diyorlar.

Madem oy istiyorsunuz, CHP, SP ve AKP’nin ziyaret ettiği Hüda Par’ı siz niye ziyaret etmediniz ya da ziyaret etmeyi düşünüyor musunuz?” şeklinde ki sorumuza “Bunu kendi aramızda konuşuruz, neden ziyaret etmeyelim ki?” diye yanıtlıyorlar.

Bütün din, dil ve ırkları bir arada tav etmeye çalıştıkları bir proje olduklarını, halkı bu projeye ikna etmeye çalıştıklarını, halk için en güzel yönetim şeklinin özyönetim ve özerklik olduğunu, ülkenin 24 özerk bölgeye ayrılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Yani sadece özerk Amed değil, özerk İzmir de istiyoruz” diyorlar.

***

Adayları soracak olursanız, tecrübeli ve her zaman sağduyulu adayımız Saadet Becerikli Ankara’da olduğu için toplantı da yoktu.

Ayşe Acar Başaran siyasetin içinde doğup büyümüş bir aday. Ailesiyle beraber kendilerini bu davaya adamışlar. 7 Haziran’a göre daha pişmiş ve tecrübeli duruyor.

M. Ali Aslan, halen Mardin milletvekili, Arap (mıhelmi), bölgenin dillerini, dinlerini ve kültürünü çok iyi biliyor. Konusuna hâkim, siyaseti iyi biliyor. Zaten bölgede yaşayanlar bilir, bu bölgede Araplar her zaman Kürtlerden daha iyi siyaset yaptı.

Kadri Tunç’a gelince, anladığım kadarıyla onu dördüncü sıraya, stajını tamamlayıp pişmesi için gönderdiler.

Kandan yana olanların kaybettiği, kanı durdurmaya çalışanların kazandığı bir seçim dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?