HEPİMİZ KATİLİZ

25-08-2016

Gaziantep’te IŞİD tarafından düzenlenen alçakça saldırının ardından ölü sayısı, 5 gün öncenin bilgilerine göre, 54’e çıktı.

Selahattin Demirtaş Gaziantep saldırısını kınadı ve bu Kürtleri hedef almış dedi.

HDP "Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz.” dedi.

İHD Gaziantep saldırısını kınadı: Saldırıyı gerçekleştirenlerin arkasındaki güçleri bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz.

Ve DTK, DBP, HDK ve HDP tarafından 3 günlük yas ilan edilmesinin ardından, Batman Belediyesi hizmet binalarına siyah bayraklar asıldı.

Bence o bayrak hiç inmesin günahlarımızın ve ayıplarımızın nişanesi olarak hep kalsın orada.

“Arkasındaki güçler kim olursa olsun” 10 yıllardır yapılan terör saldırılarının ve işlenen cinayetlerin protestosu olarak hep kalsın asıldığı yerde.

17 Şubat’ta Ankara’da düzenlenen ve TAK’ın üstlendiği terör saldırısı için kalsın. Saldırıyı düzenleyen Abdulbaki Sömer’in taziyesine katılan HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, belki saldırıda ölen 30 insanın da acısını paylaşır diye kalsın.

13 Mart’ta Ankara Kızılay’da yine TAK’ın üstlendiği ve 37 insanın hayatını kaybettiği vahşi terör saldırısında ölenlerin anısına ve ayıbına kalsın o bayrak orada.

28 Nisan'da Bursa kent merkezindeki Ulu Camii girişinde gerçekleştirilen ve yine TAK’ın üstlendiği bombalı saldırıda yaralananlar için kalsın.

12 Mayıs’ta Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Dürümlü mezrasında PKK tarafından üstlenilen ve tonlarca bomba yüküyle 16 köylünün canına kıyılan ve ardından pişkin pişkin ölenleri ve yaralanan 23 köylüyü “hain işbirlikçi” ilan eden zihniyet için kalsın.

7 Haziran’da İstanbul Vezneciler’de yine TAK’ın üstlendiği ve 12 kişinin öldüğü insanların acısı ve utancı için kalsın.

17 Ağustos tarihinde Van şehir merkezinde bulunan 2 Nisan polis merkezine yapılan ve PKK tarafından üstlenilen terör saldırısı ve saldırıda ölen biri çocuk 4 insan için kalsın.

Yine PKK tarafından üstlenilen Bitlis ve Elazığ’da düzenlenen terör saldırıları için kalsın, 15 Ağustos’ta Diyarbakır Bölge Trafik Müdürlüğü önünde bomba yüklü bir araçla düzenlenen, PKK tarafından üstlenilen saldırıda hayatını kaybeden biri çocuk 7 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı lanetlemek için kalsın.

Ve daha nice suikast ve saldırıda hayatını kaybetmiş yaralanmış tüm suçsuz kurbanlar için kalsın. Utancımız olsun o siyah bayrak.

"Biz sırtımızı YPG, YPJ ve PYD'ye yaslıyoruz" diyen siyasal partinin Genel Başkanı Demirtaş “Dün Antep’te Kürtleri hedef aldılar” deyince bir gazeteci “Van, Elazığ, Diyarbakır ve Bitlis’te Norveçlileri mi hedef aldılar” diye tiwit attı. Ve bu sosyal ağlarda çokça paylaşılıp durdu. Haksız mıydı?

Hadi dürüst olalım terörü ve saldırılarını kınamak, lanetlemek için olaya değil faile bakan bir zihniyete sahibiz, bizden olup olmadığına bakan bir zihniyete sahibiz. Kurban’ın masum olup olmadığına değil kim olduğuna bakan bir zihniyete sahibiz. 

Ve bu zihniyet bizi, hiçbirimizi katilden daha masum yapmaz. Çünkü her bir katil, her bir terörist bu zihniyetimizden ve korkaklıklarımızdan cesaret buluyor.

Faili çözdükten sonra hince ve alçakça “Arkasındaki güçler kim olursa olsun” diye lanet ediyoruz ya her bir terör saldırısına, işte o güç biziz hepimiziz. Korkaklıklarımız ve o aptalca politize olmuş kör vicdanlarımızdır.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?