“HİZMETKÂRINIZIM” DİYENE ÇAĞRI

05-05-2017

Kaç ay oldu, bir yılı buldu mu bilmiyorum ama gerek güvenlik gerekçesi gerekse de yol yapım çalışmaları, köprülü kavşak inşaatı dolayısıyla Batman Trafiğinin ana damarı Diyarbakır Caddesi çilesinden kurtulamadı.

Diyarbakır Caddesinden Emniyet Müdürlüğüne dönen yolun güvenlik gerekçesiyle kapatılması, Valiliğin çevresinde bulunan esnafı iş yapamaz hale getirse de konu güvenlik olunca, ne esnaf itiraz edebiliyor ne de Emniyet yolu açmayı düşünüyor.

Ciddi sayıda esnaf barındıran Kültür Mahallesi maalesef ki kaderine terkedilmiş halde bekliyor.

Söz konusu mevkideki kısa yolun hükümet ve devletin miting ve kutlamalarında meydan olarak kullanılmaya alışılması da durumun herkesçe kanıksandığının resmi oluyor.

Tek bir yolun beton bariyerlerle kapatılması sadece esnafı ekmeğinden etmiyor, saçma sapan yapısından dolayı, mevcut trafik yükü zaten kapasitesinin üstünde olan Diyarbakır Caddesini kilitlenecek duruma getiriyor.

Ama kimse kendine dert edinip de ne o caddeyi daha kullanışlı hale getirmeyi, ne güvenlik kaygısıyla konulan beton bariyerleri kaldırmayı ne de çözüm olabilecek alternatif yollar açmayı düşünmüyor.

Tüm bunlar yetmiyor gibi şimdi de Belde Mahallesinde Buket Kavşağı diye biline mevkide yapılan köprülü kavşağın alt bölüm ihalesinin iptal edildiğini ve yeniden ihaleye açılacağı haberi geldi.

Şehirlerarası kısmı yani üst bölümü trafiğe açılan köprülü kavşağın alt bölümüyle ilgili çalışmanın uzayacak olması o mevkideki esnafı haklı olarak çok rahatsız etmiş.

Durum, sadece esnafı etkiliyor değil yine aynı şekilde şehrin trafik yükünün neredeyse bütününe yakınının Diyarbakır Caddesine binmesine yol açıyor.

Buna rağmen kimse buna bir el atmaya yeltenmiyor.

Niye, klasik ifadeyle, memleket sahipsiz çünkü.

Bir yıldır bitirilemeyen yolun bir an evvel bitirilmesi gerektiğini herkes biliyor ama kimse bitirmiyor.

Esnafıyla birlikte tüm mahalleli bir yıldır büyük bir şantiye alanında yaşamaktan şikayetçi. Kışın çamur yazın toz toprak diyorlar.

Kentin yeni yerleşim yeri olan Gültepe Mahallesinde yer alan onca eğitim kurumuna rağmen bütün trafik akışının Diyarbakır Caddesine yüklenmesi akıllara neden Esentepe’nin Batı yakasında alternatif bir yol açılmadığı sorusunu getiriyor.

Gültepe’li bir çok insandan duyduğum bu soru muhatabını bulsa belki cevabını bulur ama maalesef kimse en küçük bir çaba göstermiyor.

Niye çünkü memleketin sahibi yok.

Özetle Diyarbakır caddesinin yeniden düzenlenmeye, Esentepenin arkasından ikinci bir alternatif yol açılmasına, Belde Mahallesindeki köprülü kavşağın bir an evvel bitirilmesine, bütün köprülü kavşakların kazaya davetiye çıkaran giriş ve çıkışlarının iyileştirilmesine, güvenlik kaygısıyla beton bariyerlerle kapatılan ya da daraltılan yolların yeniden açılmasına ve farklı güvenlik tedbirlerinin geliştirilmesine acil olarak ihtiyaç var.

Hizmetkarınızım diyenlere duyurulur. Buyurun bakalım…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?