“İNANMA, YALAN HEPSİ SEVGİLİM”

31-03-2021

"Her gün değişen ve siz onu tanıyıp gardınızı aldıkça hince başka bir niteliğe dönüşen ve gardınızı kıran bir virüsle baş etmek hiç de kolay değil. 

Adı konmasa da sürü bağışıklığı kazanmış gibi rahatlık ve rehavete itildiğimiz salgın sürecinde, lebalep coşku ve etkinliklerde göğsümüzü kabartan ve iftiharla andığımız bize bir şey olmaz rahatlığımız bize yapıyor yapacağını. 

Maske takmanın ve mesafeyi korumanın bizi kurtaracağını sandığımız ama maalesef kurtarmayan ve virüsün her gün aramızdan birilerini aldığı bu salgın sürecinde, siyasette birbirimizle girdiğimiz kirli ve anlamsız mücadeleye bile ara veremedik. 

Sidik yarışını bir basamak üste çıkarıp birbirimize dönük şekilde o yarışı sürdürdük. 

Neden çünkü ölümlere de alıştık. 

Her gün, yakın uzak birilerinin can vermesine alıştık.

8,71 ile avunduk ya da övündük ki bu da korkunç bir şeydir çünkü bu da virüsün pençesine 54 kişinin yakalanması demekti. Endişemi dillendirdiğim daha önceki yazımda 100 binde 8,71 hesaplamasını yanlış yapınca tekzip gönderen Sağlık Müdürlüğüne biri sorsun bakalım;

20-26 Mart tarihleri arasında 100 binde 46,11 kişiye çıkan oranla Batman’da kaç vaka var? 

Sanırım bu sefer hesapta mutabık olacağız. Bir hafta da corona virüsüne yakalanan 285 kişiden bahsediyoruz.

Risk haritasında Mavi’den Sarı’ya dönen rengimizle, Allah korusun turuncuya sonra kırmızıya dönüp morarmak da mümkün.   

Bu, yetkili ve sorumlu kurumlarımızın itiraf ettiği oran. 

Etmediği ya da gizlediği var mı? 

Bilemem.

Peki, ne oldu da bir ay önceki tablonun beş katına çıktık.
***
Siyasi partilerin lebalep kongreleri mi? Nevroz etkinliği mi? Ya da siyasi partilerin bölge bölge yaptığı ziyaretler mi? O da değil, her gün bir yenisi açılan partilerin il il gezip örgütlenmeye çalışmaları mı?
Belki de yüz yüze başlanan eğitimle açılan okullar. 

Kim bilir.
Başta da söylediğim gibi değişen ve dönüşen bir virüsten bahsediyoruz. Bakın 20 gün öncenin bir haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “Bugüne kadar 76 ilimizde toplam 41.488 B.1.1.7 (İngiltere) mutantı, 9 ilimizde toplam 61 B.1.351 (Güney Afrika) mutantı, 1 ilimizde 2 B.1.427 (California-NewYork) mutantı ve 1 adet de P.1 (Brezilya) mutantı tespit edilmiştir.” Demiş ve devamına eklemiş “Bu hızlı bulaşan varyantlara karşı halen tedbirden ve aşıdan başka silahımız yok. Bu silahlarımızın yetersiz olduğu anlamına kesinlikle gelmiyor. Ancak her ikisinin de zorlukları var. Aşı için küresel bir tedarik güçlüğü, tedbir için de bir yılın verdiği yorgunluk var. Hep birlikte el ele bunun üstesinden geleceğimize inanıyorum.”

20 gündür bırakın üstesinden gelmeyi mevcut durumu koruyamadık. Ve vaka saylarımızı maalesef 5 katına çıkardık.

Biz dünyayı gezememişlerin virüs mutantlarıyla dünyayı, diğer coğrafyaları tanıması ne kadar acı ama. Artık birbirimizle mutant mı yarıştırırız bilemem ama gidişat hiç de iyi değil. 

Bunun sorumlusu kim maske takmayıp mesafeyi umursamayanlar mı? Ya da aşı konusunda çekincesi olup tedirgin olanlar mı?

Peki, geçtik onları, maskesini takan, hatta bazen bu maskeyi ikileyip mesafesini oldukça açıp aşı bekleyenler, aşılarını yapabildik mi hepsinin?

Olmuyor maalesef olmuyor.

Bakın ne diyor ünlü düşünür Manuş Baba
Olmuyor, ne yapsam olmuyor,…..

Hasretinden ölmedim, geçecek, bütün bunlar geçecek

İnanma yalan hepsi sevgilim”

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?