İNSANIN ACİL HASTALANASI GELİR

15-01-2019

Emin olun böylesini siz de görmediniz. Size güzel örneklerden ki nadir bulunur, bir örnekten bahsedeceğim.

Kışın kuru ayazıyla bastırdığı şu günlerde hastalanmayan yolu hastaneye düşmeyen yok herhalde. Hele ki çocuğu olup da hastaneye gitmeyen hiç yoktur.

Benim de oğlumun kulak ağrısı şikayetiyle, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine gitmek zorunda kaldığım bir akşam, oğlumu doktora göstermek için sıra almış bekliyorum. Sırayı veren kendinden bezmiş. Ne yüzünde ne de dilinde tebessümden eser yok.

Herkes hasta, ortalık ana baba günü, ama herkeste bir durgunluk bir sükûnet şaşırdım. Bu kalabalığa, bu yoğunluğa kargaşa yakışırdı diye geçirdim içimden ama o kargaşayı arasam da göremedim.

Sonra doktorun kapısında herkesin duyabileceği ama rahatsız etmeyen bir sesle hasta numarası okuyan adamı fark ettim. O da yetmedi yüzündeki tebessümü ardından dilinden dökülen naif sözleri:

Hoşgeldiniz

Geçmiş olsun

Biraz oturun sıra size geldiğinde numaranızı okuyacam

Ayakta kalmayın

Şaşırdım. Bugüne değin hiçbir devlet dairesinde görmediğim bir memur profiliydi. Hele ki hastanelerde böylesiyle karşılaşmak mümkün değil.

Mümkün değil hatta bunun aksine kavga etmeden, tartışmadan hastaneden ayrılmanın mümkün olmadığını bilirim. Bir ben değil kime sorsanız aynı şeyi söyler.

Bir adam muayene eden doktorun kapısında durmuş, sırasıyla hastaların numarasını okuyor ve sırasıyla ve de güler yüzü güzel sözüyle hastaları doktor muayenesine alıyor.

Adını sordum

Mehmet Emin Özmen dedi.

Kendisine de söyledim, bugüne kadar senin gibi güler yüzlü güzel sözlü bir memur görmedim, dedim ve teşekkür ettim.

Mehmet Emin abi sağ olsun mahcup bir ifadeyle işimizi yapıyoruz dedi. Sonra geçip oturacak bir yer bulmasam da sırtımı yaslayacak bir duvar bulup sıramın gelmesini bekledim.

Etrafımı izlemeye başladım. Mehmet Emin abiden bütün hasta yakınlarına bulaşan pozitif bir enerjiye tanıklık ettim. Bir hastanede üstünüze bulaşacak en güzel şeydi bu.

Sonra sıramız geldi, çocuğu doktora gösterdik ama emin olun doktordan o mürekkep yalamış insanlardan Emin Abi’den gördüğümüz enerjiyi alamadık.

Belki de bizi hepimizi ve çocuklarımızı iyileştirecek olan doktorlarımızın yazdıkları ya da yazacakları reçeteler değil.

Mehmet Emin Özmen gibi güler yüzlü güzel sözlü insanların enerjisidir.

Alın size ödülü, plaketi, nişanı sonuna kadar hakkedecek bir memur, bir sağlık çalışanı, bir adam ve bir insan.

Her hastaneye, her kuruma, Mehmet Emin abiden klonlayıp bir örnek koymak mümkün değil belki ama İl Sağlık Müdürlüğü çıkıp da bu abimizi ödüllendirirse belki diğerleri örnek alır. Örnekleri artar ve toplum olarak iyileşmeye başlarız artık.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?