İŞİN GÜCÜN YOK MU SENİN?

27-03-2017

Yok kardeşim, işim de yok gücüm de yok, iş güçten, güç işten beslenir. Değil mi yoksa? Tamam, şöyle düzeltelim; iş güçten, güç siyasilerden beslenir. Bizde ikisi de yok. Hala anlamayan varsa işsizlik oranlarına baksın güç kimdeyse iş de onda.

İnanmıyorsanız TÜİK’in verilerine bakın. Daha geçen gün açıkladı. Ne dedi:

İşsizlik oranı en yüksek bölge %28,3 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) iken, işsizlik oranı en düşük bölge %4,5 ile TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane) oldu.

Tembellikten değil, keyfi de değil ki çıkın sokaklara bakın keyfi kaçmış herkesin. Bir bölgenin bir toplumun keyfi en temelde neyden beslenir, kazanmaktan, çalışıp üretmekten, tabi ki.

Peki nereye toplanmış bütün keyif, bütün istihdam? Keyfimiz kaçmış da nereye kümelenmiş dersiniz? Onu da TÜİK söylesin.

En yüksek istihdam oranı %54 ile TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop) Bölgesi’nde gerçekleşti. En düşük istihdam oranı ise %28 ile TRC3 (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) Bölgesi’nde oldu.

En genç nüfus bizde ama birçoğu işsiz. Pimi çekilmiş bir bomba gibi gençlik, deşarj olacağı ve karnını doyuracağı işten yoksun.

GELİNİM SANA SÖYLÜYORUM, KIZIM SEN TAKMA

Eskilerin bir sözü var kızım sana söylüyorum gelinimsen anla diye. Eskiler öyle dese de yenilerde iş tersine dönmüş. Gelinim sana söylüyorum kızım sen anla, ama sakın ha uygulama.

"Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir."22 Mart 2017 Cumhurbaşkanlığı Sarayı

Türkiye Cumhuriyeti 63. Hükümeti bakanları HDP’liAli Haydar Konca ve Müslüm Doğan beraberindeki heyetle Cizre’ye sokulmadı. Eylül 2015

Hatırlayın ne demişti Harabi:

Ey zahit şaraba eyle ihtira/ İnsan ol cihanda bu dünya fani/ Ehline helaldir, na ehle haram/ Biz içeriz bize yoktur vebali

BOZKURT İŞARETİ YAPMADIĞI KALDI

Binali Yıldırım Batman’da sahneye çıkınca ne diyeceğini merak ettim dersem yalan olur. Yine de mitingin başlayacağı yere gittim biraz dolandım durdum. Kalabalığı ve kalabalığın profilini gözlemeye çalıştım ama pek gözleyebildiğimi de sanmıyorum.

Sonra bir gazeteci meslektaşım basına ayrılmış yerden cep telefonuyla çektiği görüntüleri paylaşınca biraz izleyeyim dedim.

Yıldırım, sahnede Batmanlılara hitap ederken “sizleri benden daha iyi kimse anlayamaz” dedi ama onun da bizi tanıdığını ya da anladığını pek sanmıyorum. Ki anlasa referandum için destek isterken, “Milliyetçi, ülkücü kardeşlerim, saadetli kardeşlerim, Büyük Birikçi kardeşleri” diyerek ismini zikrettiklerinin yanında HÜDAPAR’lı kardeşinden de destek isterdi ve CHP’liden de ve hatta Batman’da yüzde 70 oranındaki HDP’li kardeşinden de destek isterdi.

Ama yok darbe girişiminden beri tam destek hep destek veren HÜDAPAR’ı bile anmadı ama neredeyse bozkurt işareti yapıyordu. Bunu neye yormalı onu da siz düşünün.  

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?