“KARDEŞLERİM YAKLAŞIYOR YAKLAŞMAKTA OLAN”

09-02-2016

Maide suresinin sekizinci ayetinde rabbim der ki “Ey müminler! Allah için hakkı ayakta tutan hâkimler ve adaletle şahitlik eden kimseler olun. Bir topluluğa olan kininiz, sizi adaletsizliğe götürmesin. Adaletli olun ki bu takvaya en çok yakın olan şeydir.  Allah’tan korkun. Çünkü Allah yaptıklarınızdan haberdardır”

Allah yaptıklarımızdan ve yaptıklarınızdan haberdardır muhakkak…

Ve o cehennem ve o cennet ne güzel sabırdır, ne güzel tesellidir bu dünyanın çaresizliğine..

Ama işte bazen olmuyor, doluyor doluyor insan da dayanamıyor olup biten karşısında susup metanetle durmaya. Bazen olmuyor, dünyanın bütün bilgelikleri sizi gülümsetmeye yetmiyor.

Birinin duası ötekinin bedduasına karışıyor. Diğerinin bedduası gelip gırtlağıma dolanıyor, niye diyorum niye. Biri anlatsın bana, niye? Herkes konuşuyor ama kimse anlatmıyor niye.. Susuyorum

“Diri-gergin kasları konuşsaydım

“Kardeşler! ” deseydim “Kardeşlerim! ”

“Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan

“Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan

“Bakın yaklaşıyor...”

Yazık, şairler kadar cesur değilim

Çocukların üşüdükleri anlaşılıyor bütün yaşadıklarımdan

Gövdem kuduz yarasalarla birazcık yatışıyor”

Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan. Ve yaklaşandan korkuyor da değiliz. Yaklaşanı kutsuyor ve uluyoruz çokça. Uluyoruz, yoksulluğu acıya, acıyı ölüme uluyoruz çokça.

Cemil Meriç diyor ki “Her yüzyılda birkaç kişi düşünür. Diğerleri ise onların düşündüğünü düşünür”

Ne zalim bir yüzyıl ya Rab ne zalim düşünürler düştü bahtımıza. Diğerleri onların düşündüklerini de düşünmüyor, onların düşündüklerinden silahlar yontuyor ve birbirlerini katlediyor.

Ne oluyor bize ve daha ne olacak, ne kadar olacak.

Farkındayız ama her neyin aklındaysak farkında olduğumuzun korkularını örtüyor, farkında ve korkusunda olduğumuzun çamuruna battıkça batıyoruz.

Bir bataklık gibi en dibine çekip duruyor bizi ve herkes bataklığını kutsuyor..

“Kardeşlerim Yaklaşıyor Yaklaşmakta Olan”

Birbirimize olan kinimiz en yakınımızdakileri de içine almaya başladı, komşumuzu, arkadaşımızı dostumuzu ve hatta kardeşimizi içine almaya başladı.

Ama bu bile durdurmuyor hiçbirimizi. Bu bile yetmiyor. Kaldırdığımız kılıcın altındaki boynun kimin olduğu, doğrulttuğumuz namlunun kimi vuracağı da artık değiştirmiyor hiçbir şeyi. “Allah’tan korkun. Çünkü Allah yaptıklarınızdan haberdardır

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?