Kokmasın sonra

Kokmasın sonra
29-06-2022

Gültepe Mahallesinde 30 Haziran Perşembe günü açılışı yapılacak olan Karabağ parkını gezip gördünüz mü bilmiyorum.

Batman’ın sayılı tematik parklarından biri.

Konumu ve niteliği itibariyle Batman’ın gözde parklarından biri olmaya aday.

 Önceki Vali Hulusi Şahin tarafından Batman’a kazandırılmış güzel bir park.

Bulunduğu alan itibariyle Batman’ın en değerli arazisi üstüne kurulmuş 16 dönümlük bir park.

40 dönümlük Hazine arazisi olduğu söylenen ve yıllardır kendi menfaatine nice nüfuzlu ve paralı çar çakalın üstüne beleş ya da yok pahasına çökmeye çalıştığı bir arazi.

Ankara’da kimi kirli çetelerin birkaç milyon haraçla, o çar çakala parsellemeye çalıştığı bu arazinin, en azından bir kısmının, park ve yeşil alan olarak değerlendirilmesi takdir edilecek bir çalışmadır.

Gönül isterdi ki bahse konu 40 dönümlük arazinin tamamı parka dönüştürülsün.

Ama Görünen o ki başka hesaplar var.

Şu aralar Karabağ parkıyla Fatma Zehra İmam Hatip Okulu arasında Trafik Eğitimiyle ilgili başka çalışma yapıldığı söyleniyor.

Parkın diğer tarafında (Güney yönünde) ise Askeri Lojman yapmakla ilgili bir plan projenin olduğu ve yakında lojman yapımıyla ilgili çalışmaya başlanacağı iddia ediliyor.

Evet o değerli arazinin, kimi politikacı veya hortumcu çetelerce birilerine peşkeş çekilmesindense planlanan ve çalışmalarına başlanan projelerin olması daha yerinde olur ama.

Gültepe gibi büyük bir ve düzenli yeni bir mahallede, her gün eklenen yeni sitelerle artan nüfusun park ve yeşil alan ihtiyacına 16 dönüm değil 40 dönümlük çalışmalarla cevap verilseydi daha iyi olmaz mıydı? Lojman ya da trafik eğitim pisti ile de başka, henüz değerlenmemiş bölgelere değer katılsaydı keşke.

Karabağ parkını görmenizi ve bir akşam eşiniz ve çocuklarınızla o serinliğin keyfini çıkarmanızı tavsiye ederim.

Tabi o kalabalıkta yer bulabilirseniz eğer.

Bu arada unutmadan uyarayım sizi.

Az keyifleneyim derken çoluk çocuğunuzla rezil olmak istemiyorsanız, abes olacak belki ama tuvalet ihtiyacınızı giderip gidin.

Çünkü ne park ne de parkın bulunduğu tüm o bölgede tuvalet ve lavabo ihtiyacınızı giderebilecek tek bir yer yok.

Sağ olsun parkın güvenlik görevlileri, kendileri için yapılan kulübede çocukların acil ihtiyaçlarını gidermesine izin veriyor ama bunun düşünülmemiş olması ne kadar ayıp.

Çok mu zor?

Değil.

Neden o zaman böylesi bir ihtiyaç unutuldu?

Unutulmadı da akla mı gelmedi?

Bu rezaletin nasıl bir mazereti olabilir merak ediyorum.

Diğer taraftan şunu da vurgulamakta fayda var ortaya güzel bir çalışma koymak değil mesele o çalışmanın güzelliğini korumak ve devam ettirmek de gerekiyor.

Bakın yine Gültepe Mahallesinde Batman’ın gözde parklarından biri olan Su Parkında çocuk oyun alanındaki malzemeler dökülüyor ama kimsenin onardığı ya da yenilediği yok. Sadece Su Parkı değil neredeyse bütün parklar aynı durumda. Kırık salıncak ya da kaydıraklar. Pas içinde kalmış diğer malzemeler vs.

Temizlik ve güvenlik personeli deseniz, Su parkında bir emektar Halil amcayı tanırım. O da ne kadarına yetişsin. Yetişemiyor yetmiyor. Güvenlik personeli desen gören hacı olur derler ya o hesap.

Parklarımız eskisi yenisiyle ne zaman elden geçirilip yenilecek, ne zaman yeterli personel desteğiyle; temizliği ve güvenliği sağlanacak. Güpegündüz, Su Parkında onca aile ve çocuğun arasında kimi ergenlerin uyuşturucu kullanmaya cesaret etmesinin sorumlusu kim dersiniz?

Madem yapacaksınız tam yapın.

Sonra da yapıp kaderine terk etmeyin.   

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?