KÖSTEK DEĞİL DESTEK

04-07-2017

İnsan bilmediğinin tanımadığının düşmanıdır. Körü körüne düşmanlık insanın kendisine dönen bir bumerang gibidir.

Göreve geldiği günden bu yana Memur-Sen’in başını çektiği özellikle hükümete yakın kimi STK’larca eleştiri bombardımanına tutulan ve tabiri caizse kılıçların çekildiği Batman Üniversitesi Rektörü Prof Dr. Aydın Durmuş’u biraz da olsa tanımak dinlemek nasip oldu.

Bizi makamında kabul eden ve 2 saate yakın sohbet ettiğimiz Aydın Beyin neden topun ağzına düştüğünü ya da düşürüldüğünü anlamak istedik.

Anlamak istedik çünkü teyakkuza geçmiş gibi örgütlü bir şekilde 22 STK yılmamış üşenmemiş bir aydan fazladır rektöre savaş açmış.

Hatta öyle ki Rektör söz konusu STK’ların yapmak istedikleri 2. Basın açıklamasında kendisi de bulunmak istemiş ama maalesef ki bu talebi geri çevrilerek basın açıklamasından vazgeçtiklerini söyleyen STK’lar rektör ayrılınca tekrar açıklamada bulunmuş.

Rektörün basın açıklamasına katılıp “buyurun ne diyecekseniz yüzüme karşı söyleyin, ne şikâyetiniz varsa basın karşısında bana söyleyin” demesine karşın 22 STK bunu yapmamış ve cesaret isteyen bu talebi rektörle birlikte geri çevirmişti.

Ardından bu kılıç kalkan kuşanmış bu 22 STK’nın hamlesine karşın başka kimi STK’lar Rektörü ziyaret ederek rektörü desteklediklerini belirtmişti.

Kimi Rektörün bu davranışını alkışlar cesaretinden ötürü der ki helal olsun. Öteki de der ki muhattap almamalı oraya gitmemeliydi.

Şimdi gelinen noktada, yaşanan gerilimin kime ne fayda sağladığını ya da önce Batman Üniversitesi sonra Batman’a ne kazandırıp ne kaybettirdiğini ya da kaybettireceğini sormak lazım.

İlk kez dinleme şansı bulduğum Rektörün heyecanını, yapmak istediklerini takdir etmemek ve desteklememek için bu kentin ve kentlilerin düşmanı olmak gerek.

Yaptıklarını mı?

Yaptıklarını değerlendirebilmek için sabretmek gerekiyor. Haberimizde okuduğunuzda göreceğiniz üzere yabana atılır projeler değil hiç biri, madem öyle yapacağım dediklerini desteklemek el vermek gerekiyor.

Makine Mühendisi olan Rektör Aydın Durmuş haliyle en çok yetkin olduğu alanda, makine ve sanayileşme ile ilgili ciddi plan ve projeler yapmış, sanayi bölgeleri ve sanayi üretimi ile ilgili diyaloglar geliştirip hedefler koymuş önüne.

Bununla da yetinmeyip Batman Üniversitesinin Raman Kampüsünden Dicle üstüne kurulacak bir köprü ile Mardin’e kadar yolu kısaltacak bir yol ile Batman Üniversitesi ve kentin Raman bölgesini canlandırmayı düşünüyor.

Batman Üniversitesine Tıp Fakültesi kazandırmak için neler yapılabileceğini ve bunun için kamuoyundan destek beklediklerini söylüyor. “Hiç zor değil” diyor ve ekliyor ama bunun gündeme taşınması siyasi otoriteden talepkar olunması gerektiğini belirtiyor.

125 bin ağaç diktiklerini ve Raman kampüsünü ormanlık bir alana dönüştürmeyi planlayan rektöre karşı savaş baltalarını çıkarım tamtam dansı yapan STK’lar kaç ağaç dikti? Onu da geçtim kaç ağaç dikmeyi planlıyor?

Özetle güzel niyet ve planlarıyla kim olursa olsun senden ya da değil, köstek olmak yerine destek olup neler yapabileceğine ve yapacağına bakmak, bu memleketin hayrına olabilecek her plan projeye güç vermek benim, senin, ya da bir başkasının çıkarından daha önemlidir.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?