KÖTÜ SKOR 12-1

04-12-2018

Dün gazetemizde “Batman’ın eksikliği” başlığıyla bir haber yer aldı.

Süper Lig Temsilcimiz 1955 Batman Belediyesi Hentbol Takımı, Pazar günü 19 Mayıs Tesisleri’nde Grubun Lider Takımı Selkaspor’u ağırladı.

Eskişehir takımı Selkaspor ile 1955 Batman Belediyesi Hentbol Takımı sahada yenişemediler belki ama maalesef formada kaybettik hem de 12’ye 1.

Sahada 31-31 berabere biten maçın galibi formasındaki reklam farkıyla Selkaspor oldu. Böyle skor görülmüş değil 12-1 kaybettik. 

Eskişehir’den 12 firmanın reklâm vererek desteklediği Selkaspor’a karşı 1955 Batman Belediyesi Hentbol Takımı destek ve reklam bulamadı.

Peki, bize kaybettiren kim ya da nedir.

Hentbolu desteklemeye değer bulmayan ve reklam vermeyen yerel işletmelerimiz mi?

 

***

Selkaspor formasında yer bulsa 12’yi 20 yapacak ama formasında reklam almaya yeri kalmamış. Aslında Selkaspor, reklam fazlasını bizim takımın formasına taşımayı teklif etse fena olmaz.

Bize kaybettiren nedir, ya da biz de eksik olan.

Batmanlıların hentbola ilgisizliği mi?

Birbirine eşdeğer iki takımın biri formasını pazaryerine çevirirken bizimkilerin formasında in cin top oynuyor.

Bizimkiler bu ilgisizlikle in cine de yenilirler.

Berabere biten maçta ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ dolayısıyla maça tekerlekli sandalye ve ‘Sevgi her engeli aşar’ yazılı Afişle çıkan 1955 Batman Belediyespor Erkek Hentbol takımımız engellilerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmesi güzeldi.

Ve aslında ‘Sevgi her engeli aşar’ sloganının bütün sorunlarımızın temel çözümü olduğunu düşündürttü.

Evet, sevgi her engeli aşar ve sevgi her sorunu çözer. Temel meselemiz Batman’daki büyük ölçekli firma ve işletmelerin engeli aşacak sevgiden yoksun olmaları belki bu memleketi bu insanı sevmek konusundaki eksiklikleri, daha nice eksiklikler doğurur.

Hani Zülfü Livaneli’nin bir şarkısı var ya:

….

Dünyayı güzellik kurtaracak/ Bir insanı sevmekle başlayacak her şey / 0 üzüntü birden gelir/ Yağmurlu havalarda/ Yeniden kurarım dünyayı ben/ Kederlerle/ Kimseler aşık değil mi bu şehirde

Dünyayı güzellik kurtaracak/ Bir insanı sevmekle başlayacak her şey/ Hava martılar ışıklı şehir/ Sarhoş ediyor beni yosun kokusu/ Hilesiz kucaklamak istiyorum/ Dünyayı şehri ve seni

Dünyayı güzellik kurtaracak/ Bir insanı sevmekle başlayacak her şey (Zülfü Livaneli)

***

Belki en temel eksikliğimiz ve sorunumuz da budur bu şehri ve insanını hilesiz kucaklayabilecek insanlar. Ne zaman o eksiğimizi giderdik o zaman işte bu kenti güzellik kurtaracak dünyayı da.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?