MADEM YİYORUZ BARİ TAZE OLSUN

31-12-2015

Salı günü Batman’da tüm bölgede yaşanan grev ve kepenk eylemi sonrasında ortaya çıktı ki emniyet güçleri Batman’da göstericilere tarihi geçmiş gaz bombaları ile müdahale etmiş.

Gezi olaylarında da gündeme gelmiş polisin tarihi geçmiş biber gazı kullandığı haberlere konu olmuştu. Tarihi geçmiş biber gazının etkisinin iki misline çıktığı herkesçe malumken Batman Emniyet Müdürlüğünün bunu umursamadan kullanmış olması olabilecek tehlikelere davetiye çıkarmaktır.

Suçlu ya da suçsuz eylemci ya da değil polisin, ortaya çıkaracağı tehlikelerini umursamaksızın bu biber gazlarını kullanması bölgede uzun süredir yaşanan çatışmalarda ne kadar hassas davranmadığının en bariz örneklerinden biridir.

Tarihi geçmiş gaz bombalarının iki misli artan etkisiyle ortaya çıkan ya da çıkacak sonuçlardan sorumlu olan emniyet müdürlüğü, emniyetsizlik yaratıyor.

“Madem yiyoruz bari taze olsun” diyen eylemcilerin esprilerine mi güleceksin yoksa emniyet güçlerinin bilmeden değil aksine bilerek tarihi geçmiş biber gazıyla müdahale tarzına mı kızacaksınız bilemem ama olayların Batman’da tırmandırılamamış olması ve kimsenin yaralanmamış olması tek tesellimiz.

Gönül arzu eder ki vatandaşın demokratik tepkilerini taşkınlık yapmadan yansıtması ama taşkınlık yapanlara da emniyet güçlerinin yasal çerçevede ve kinle değil sağduyu ile müdahale etmesidir.

Aksi halde Allah korusun istenmeyen sonuçlar ortaya çıkacak ve çatışmaları tırmandırmak isteyenlerin, çatışmalardan oy ve koltuk devşirenlerin amacına hizmet edilecek, art niyetlilerin dümenine su taşınmış olacaktır.

***

2016 YILI BARIŞ GETİRSİN

2016 yılı barış getirsin o getirmiyorsa 2015 yılı savaşı kendiyle beraber götürsün.

Her yılbaşı tekrar tekrar tartışılır, kutlamalarla ilgili bizim kültürümüze ait ya da değil, noel kutlaması gavur icadıdır, helal ya da haram tartışmasına girilir. Oldum olası bana saçma gelir bu tartışmalar. Noel ve yılbaşının ayrı şeyler olduğunu söyleyenler mi dersiniz, Hz İsa’nın Müslümanların da peygamberi olduğunu söyleyenlerin argümanlarını mı dersiniz tartışma bitmez ve her yılbaşı tekrarlanır durur.

Onu bunu bilmem ama kullandığımız takvimlerde bir yılın bitip yenisinin başlaması insanların kendi aralarında hediyeleşmesi için, birbirini hatırlayıp sevindirebilmesi için bir vesile oluyorsa, eski yılın muhasebesinin yapıp yeni yıla ilişkin temenni, dilek ve dualarda bulunuluyorsa, eskiden ders çıkarılıp yeniye ilişkin güzel planlar yapılıyorsa ve insanlar bunu birbirleriyle paylaşıyorsa. Bunu bir bayram şenlik ve eğlenceye dönüştürüyorsa, ve tüm bunları zaten belli olan harama bulaşmadan helal çerçevesinde kalıp yapıyorsak ne mutlu bize.

Ben de kendi adıma çok zor zamanlar geçirdiğimiz 2015 yılını bitirirken Rabbimden 2016 yılını barış ve huzur içinde geçirmeyi diliyorum. Çatışmaların son bulmasını içine doğup büyüdüğümüz bu kirli savaşın son bulmasını, gelecek nesillerin bu kaderi yaşamaması için sorumluların barış için bir an evvel adım atmasını silahları susturmasını diliyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?