MARTAVAL OKUMAYIN, SİZDEN ENSAR OLMAZ

24-08-2017

Ne pis bir şeysin sen ey Mahalleli. Ne faşist bir şeysin. Sen yapsan oluyor da başkası yapınca hemen linç etmeye kalkıyorsun.

İnternet arama motorunda, "Suriyelilere linç girişimi" ifadesini aradığınızda kaç sonuç çıkıyor biliyor musunuz? 44 bin.

Hele ki bazı gazeteler linç etmeye çalışanları aklar nitelikte “Vatandaşın Sabrı Taştı” diye başlık atması bu nefret ve kini daha da yaygınlaştırmak ve olağanlaştırmaktan başka bir şey değil.  Ya da daha örtük şekliyle linç edilip öldürülmeye çalışılan kişinin önüne, plajda kadınları çekmeye çalışan, kızları taciz eden ve benzeri sıfatlar koyarak linç suçunun kurbanını doğrudan suçlamak korkunç bir habercilik dilidir ve faşist toplulukların yani mahallelinin linçini meşrulaştırmaya çalışmaktır.

Bakın aşağıya bu linç girişimlerinden sadece bir kaçını sıraladım.

Ankara’da Suriyelilere Linç Girişimi: Suriyeli grubun 2 Türk gencini darp ettiği iddiasıyla başlayan gerginlik gece devam etti. 3 Temmuz...

Sakarya'da Suriyelilere linç girişimi: Sakarya’nın Hendek ilçesinde sabah saatlerinde Suriyeli işçiler ile vatandaşlar arasında çıkan kavga gece saatlerinde de devam etti.16 Haziran

Ankara'da Suriyelilere linç girişimi: Ankara Yenimahalle’de bulunan Demetevler’de Suriyelilere yönelik linç girişimi yaşandı. 3 Temmuz...

Samsun'da Suriyelilere linç girişimi: Samsun’da serinlemek için denize giren kadınların fotoğraflarını çektiği iddia edilen Suriye uyruklu 2 genç, linç edilmeye çalışıldı. 2 Temmuz

Gaziantep’te Suriyelilere linç girişimi engellenemiyor: ‘Suriyelileri istemiyoruz‘ eyleminde, önceki gece taşlı ve sopalı vatandaşlar sığınmacılara saldırıp bazı arabaları yakmıştı. Şiddet olaylarında en az 10 Suriyeli dövülerek veya bıçaklanarak yaralanmıştı. 14 Ağustos...

Üsküdar'da Suriyelilere linç girişimi: Üsküdar'a bağlı Yavuztürk Mahallesi'nde Suriyelilerin kaldığı evi basan bir grup ailenin mahalleyi terk etmesini isteyerek linç çağrısı yaptı.

Mersin’de, Şanlıurfa’da ve son olarak Konya’da Suriyelilere linç girişimi.

Üç gün önce Konya'nın Karapınar ilçesinde taciz iddiasıyla Suriye uyruklu 1 kişi öldürülürken 1 kişi de yaralandı. Sosyal medya üzerinden örgütlenen yüzlerce kişi, önce yürüyüş yaptı, ardından da Suriyelilerin kaldığı ev ve işyerine saldırıp, ateşe vermeye çalıştılar.

Ne oluyor size ensar olmaktan muhacire kapısını açıp yardımcı olmaktan bu kadar bahsedip üstüne bunca linç etmeye çalışmak nedir.

Değil mi ki Sakarya’da yaşanan o korkunç vahşet yukarıda örneklerini verdiğim olayların ve haber dilindeki faşizmin eseridir. Suriyelilerin kimliği üzerinden oluşturulan suçlu profiline dönük tüm bu saldıralar haber dilimizin ve faşist zihniyetimizin eseridir. Yoksa hatırlayın geçtiğimiz ay Sakarya'da Suriyeli hamile bir kadının tecavüze uğradıktan sonra 10 aylık bebeğiyle birlikte öldürülmesini nasıl izah edebiliriz.

Belli ki etnik milliyetçiliğimizin, zihnimizin arka planını doldurduğu gübrenin sıkışıp infilak etmesidir tüm bu olaylar. Yoksa bir anda ortaya çıkıp olacak olaylar değil.

Nasıl oluyor da memleketin en büyük haber ajanslarından biri DHA ve Hürriyet Sakarya olayında servis ettiği bir detayda "Öldürülen Suriyeli kadının güzelliği ile dikkat çektiği komşusu Birol K'nın bu nedenle olayı gerçekleştirmiş olabileceği öğrenildi." Diye yazmaya cüret edebiliyor.

Tüm bunlar ortadayken en ufak bir suç vakasında suçlunun etnik kimlik mensuplarını topyekûn yakmaya çalışan bir toplumdan ensar olmaz.

Kimse martaval okumasın artık.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?