MECLİS YALANLARLA AÇILDI!

25-06-2015

Meclis, yeni vekillerin yemin töreniyle açıldı.

Yemin edildi ama neye ve niye?

Devletin varlığı ve bağımsızlığını koruyacağıma…” deniyor, mecliste kaç kişi bu devletin varlığını koruyacağına inanıyor, kaçı bağımsız bir Türkiye istiyor, kaçı başka devletlere bağımlı değil?

Milletin kayıtsız şartsız egemenliğine...” deniyor Kaç kişi egemenliği kayıtsız şartsız millete bırakmak ister? Darbelere “gerekli müdahale” diyen kaç kişi çıktı kürsüye, bugün darbe olsa kaç kişi ayakta alkışlayacak tankları…

Hukukun üstünlüğüne…”  Bu en komik olanı. Kaç kişi kendi üstünlüğünü hukuka devretmek ister ki?

“Demokratik ve laik Cumhuriyet ve Atatürk ilke ve İnkılâplarına…”  en çok yalan kokan da bu! Kaç kişi bunlara inanıyor ki bunlara bağlı kalacak! Hem laiklik o kadar önemli ki Atatürk ilke ve inkılâpları demek yetmemiş ayrıca da zikredilmiş!

Toplumun huzur ve refahı için…” Doğru, huzur ve refah için çalışanlar var ama bu toplumun huzur ve refahı için çalışanlar, azınlıkta maalesef!

Milli dayanışma…” Buna kargalar bile güler, ortada milli bir payda var mı ki dayanışmadan bahsediliyor. Kim kiminle dayanışıyor? Son zamanki dayanışmaların çoğu gayrı milli ve gayri ahlaki!

Herkesin insan hakları ve temel hürriyetlerden yararlanma ülküsü…” İnşallah…

Anayasaya sadakatten ayrılmayacağıma…” Hangi anayasa, darbecilerin yaptığı mı? Öldüğünde kimsenin gömmeye gitmediği adamın ifrazatına mı sadakat?

Büyük Türk milleti önünde… Sizce bu yemini edenlerden kaçı Türk milletinin büyüklüğüne inanıyor?

Namusum ve şerefim üzerine ant içerim.

Siz insanları niye namus ve şerefi ile vekilliği arasında seçim yapmak zorunda bırakıyorsunuz ki?

Yoksa siyasetin yalan olduğunu iddia edenleri haklı çıkarmak için mi, ilk günden siyasetçilerin topunu, halkın önüne çıkarıp, en büyük yalanı söylettiriyorsunuz?

Sizce şu mübarek Ramazan gününde 550 kişiden kaçı, içine sindirerek, inanarak, tutacağına kanaat getirerek etti bu yemini?

Sistem ilk günden namus ve şerefleriyle oynadı siyasetçilerin! Toplumun en değer verdiği insanları alıp, kendi mengenesine sıkıştırıp, bir kalıba oturttu. Halkta TV başına geçip izledi bunları…

Ben izlemedim, içime sindiremediğim için izlemek istemedim. O yemini içmek benim içime sinmezdi, içenlerin de çoğunun içine sinmediğini biliyorum. Yaptıklarının doğruluk skalasına uymadığını da biliyorlar ama işte…

Yalanla başladı, bakalım neyle devam edecek…

Temeli yalan da olsa, iyi temennilerimizi gönderiyor, kimsenin inanmadığı şeyler üstüne yemin etmek zorunda kalmadığı bir düzen diliyoruz…

Meclisin iyi işler yapma noktasında bizi yanıltması temennisiyle, sağlıklı ve mutlu kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?