Memur – Sen kime oy verecek

Memur – Sen kime oy verecek
16-04-2023

9 bin oyuyla dev aşiret kimi destekleyecek?

Tüzel kişilerin oy hakkı var da benim mi haberim yok?

Memur Sen İl Başkanı Şehmuz Önlü, hizmet kollarının şube başkanları ile “14 Mayıs Seçimleri için demokrasi mücadelesinde milletin ve iradesinin yanında olan, zulüm karşısında duran, insanlığın ve mazlumların sesi ve vicdanı olan Memur-Sen’in tutumunu belirlemeye yönelik istişarelerimiz devam etmektedir” diye bir açıklama yapmış.

Bu cümleden ne anlaşılır Memur-Sen kime oy vereceğini belirlemeye çalışıyor.

Ya da kime hangi partiye oy verecekleri konusunda üyelerini yönlendireceği (baskı yapacağı) partiyi belirlemeye çalışıyor.

Yanlış ama doğru, sözüm ona henüz istişareleri devam ederken böyle bir açıklamayla basına demeç vermesi ne anlama gelir?

9 bine yakın üyemizle tutumumuzu daha belirlemedik.

Pazarlığı açtık, hadi bakalım 9 bin oyumuza kim ne veriyor, demeye mi getiriyorlar acaba.

Öyle olmasa bir STK olarak herhangi bir konfederasyon, sendika ya da derneğin, topyekûn üyelerinin siyasi tercihleriyle ilgili ortak bir tutum belirleyebileceğini nasıl düşünebiliyor?

“14 Mayıs’ta ilkeli duruşu, değerlere saygıyı, çalışanları önceleyeni, mazlumları himaye edeni, bağımsız dış politikayı ve istikrarı tercih edeceğiz” denilen açıklamada komik olan şu ki üyelerinin tercihlerine saygı göstermeyip onları öncelemeden hepsinin adına tutum belirlemeye çalışmak trajikomik bir tezat değil mi?

“14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerle ilgili, demokrasi mücadelesinde milletin ve iradesinin, zulüm karşısında insanlığın ve mazlumların sesi ve vicdanı olan ve olmaya devam edecek Memur-Sen’in tutumunu belirlemeye yönelik istişarelerimiz devam etmektedir”

Siz 9 bin üyenizin oyu için tutum belirleme yetkisini nerden alıyorsunuz.

Tüzüğünüzden mi ya da dilinize pelesenk ettiğiniz ama hala kavrayamadığınız ve tersten anladığınız demokrasi mücadelenizden mi?

Onun için mi üyelerinizin iradesine el koymaya çalışıyorsunuz?

Bundan ala zulüm mü var?

“14 Mayıs’ta ilkeli duruşu, mazlumları himayeyi, bağımsız dış politikayı, terörle etkili mücadeleyi, medeniyet değerlerine ve inanca saygıyı önceleyeceğiz, milletin değerlerine sırtını dönen değil milletle kucaklaşan politik duruşu destekleyeceğiz”

Çok ilkeli gerçekten ama enflasyon karşısında gırtlağı sıkılan ve kıt kanaat geçinen mazlumları, üyelerinizi değil de gırtlağı sıkan eli himaye ediyor olabilir misiniz acaba? Bağımsız dış politika diyorsunuz ama üyelerinizin bağımsız siyasi tercihleri ve oy hakkını kendinize bağlayabiliyorsunuz.

Milletin değerleri diyorsunuz ama o değerleri siz görmezden gelmiyor musunuz?

Siz daha üyelerinizi kucaklamayı başaramamış ve perde ardına geçip oy mührünü elinden almaya çalışıyorken, inanca saygı mı gösterdiğinizi düşünüyorsunuz?

Üyelerinizin oy tercihlerini belirlemekten ve onlar adına konuşmaktan destekleyecekleri politik duruşları dayatmaktan vazgeçin.

Aşiret misiniz ki aşiret ağası gibi çıkıp “9 bin oyumuz var, aşiretimizin tutumunu belirlemeye yönelik istişarelerimiz devam etmektedir” diyor ve bunun üstünden pazarlığı açıyorsunuz?

Kurtulmamız gereken zihniyet tam da budur.

Ve sizi, bizi, hepimizi bu kafadan kurtaracak politik duruşu desteklemek gerekiyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?