MOLOZ

30-10-2017

Memnunum ama sen değilim yaz.
Gazetemizin internet sitesinin sol alt sütununda bir anket yer alıyor. 
Batman Belediyesinin Çalışmalarından Memnun musunuz?
Cevaplarınız için iki seçenek konmuş: ‘Evet’ ya da ‘Hayır’ bunun arası yok. 
Zayıf bir anket olmuş. 
Keşke belediyenin çalışmalarını 1 ile 5 arasında puanlayın denseydi. Ya da Çok İyi, İyi, Fena Değil, Kötü, Çok Kötü gibi farklı seçenekler de konsaydı.
Ya da ne kadar politik olduğumuz ortada, memnunum ama beni kandıramazsınız seçeneği de olsaydı keşke. 
Ya da ağzıyla kuş tutsa yaranamaz seçeneği.
***
Hiçbir şeyi kendi mecrasında konuşup tartışmayı bilmeyiz biz. Her konu her tartışma öncekilerin rövanş meydanı gibidir. Olmaz ya, bizim belediye, belediyecilikte bir numara da olsa Batman Belediyesinin halkoylarıyla seçilmiş başkanı görevden alınıp yerine kayyum atandığı için memnun olmamak ve devamlı iğneleyip eleştirmek gibi ulvi bir rolümüz var. Çünkü henüz hesaplaşmadık, henüz ortada sahipsiz duruyor o hesap. 
Onun içindir ki bazen kimi çalışmalara en ufak takdir ifadesi bile Kayyumu meşrulaştırmak gibi algılanıp yorumlanabiliyor.
Tüm bu ve benzeri körlüklerden arı olarak Batman Belediyesinin Vizyon projesi kapsamında Turgut Özal Bulvarının son bölümünde yürüttüğü çalışma ve de diğer birkaç alandaki çalışmaları şehir trafiğini altüst etmiş durumda. 
Yürütülen çalışmalar neredeyse şehrin merkezi sayılan bütün bir alanı toz ve moloz yığını içerisinde bırakmış. Yağmurlar başladı başlayacak ve bu toz ile molozu çamura dönüştürecek. Belli ki bu kışı koca bir çamur yığını içerisinde geçireceğiz. 
Vatandaş bu toz ve moloz içerisinde cinnet geçirip küfürbaz birer insana dönüşürken esnaf kan ağlıyor. Daha geçen hafta Gülistan caddesinde, neredeyse bütün esnafın, reyonlarını moloz yığını üstüne taşıyıp “Ne alırsan 10 lira” ya da 15 lira etiketleriyle iş yapmaya çalıştığına tanık oldum.   
Ne yapsın, yüksek kiralar hepimizin malumu 3 ay iş yapamayan bütün esnafın 3 kuruşluk sermayesi eriyip gidiyor. En asgari kirasını çıkarmak için de olsa elindeki malı zararına paraya çevirmeye çalışıyor.
***
Batman Belediyesinin, iş yapacağım derken şehrin ana merkezinde ne araç ne de yaya trafiğine alternatif geçiş olanağı sunmadan yürüttüğü çalışmalar hepimizi zıvanadan çıkardı. Park yerini geçtim aracı bıraktığın yerden hareket ettirmek mümkün olmuyor bazen.
Batmanlı Sporseverlerin “Burası Batman, Burada Küfür Yok” kampanyasının nasıl tuttuğunu söylemeye gerek yok herhalde.
Malum yollardan Stadyuma yetişene kadar bir şey kalmıyor ki. İnsanlar maalesef, küfrederek deşarj oluyor. Ve maalesef bunun en çok yapıldığı yerler de futbol karşılaşmalarının yapıldığı stadyumlar oluyor. 
Özellikle son birkaç gündür Beşiktaşlı Caner ve sonrasında Galatasaraylı Muslera’nın ettiği küfürlerle haberlere konu olması, sporda küfür ve şiddeti yine gündemimize taşıdı.
Batmanlılar, Petrolspor maçlarında stadyumu küfürden arındırarak takdiri hakkediyor. 
Bu konuda tüm sporseverleri başlattıkları kampanya için kutluyorum. 
Keşke şehir içi yollarımızda da bu kampanyayı başlatıp sonuç alabilsek ama bu, moloz yığını içerisinde yaşarken mümkün gibi görünmüyor.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?