Nasıl Bir Başkan?

Nasıl Bir Başkan?
16-01-2024

İstemekle olsaydı keşke.

Arayıp soruyorlar: Nasıl bir belediye başkanı istersiniz?

Zikredilen birkaç isimle ilgili fikir topluyorlar.

Notlar alıp notlar veriyorlar.

Sizce diye soruyorlar.

Nasıl mı?

Elbette sorunun cevabı olarak benim de birkaç cümlem var.

Yerel seçimler yaklaştıkça ve siyasi partiler aday adaylığı başvurularını alıp değerlendirmeye ve adaylarını seçmeye çalışırken, ben de adayımı seçtim sayılır.

Nasıl bir belediye başkanı ya da belediye yönetimi?

Öncelikle halkın seçtiği bir belediye başkanı, halkın aday adayları arasından seçip aday gösterdiği ve sandıkta oylarıyla koltuğa layık gördükleri bir belediye başkanı.

Ama seçildikten sonra seçilmemiş yeni yetmelerin tahakkümüne karşı duracak iş ve hizmet üretebilecek, legal ya da illegal kimsenin ayağına dolanmayacağı dolansa da silkeleyip atabilecek bir başkan.  

Fizikiyle değil hizmetiyle görünür olabilecek bir başkan.

Mahalle mahalle gezeyim, vatandaşla temas kuran, hizmetini hakkaniyetle ulaştıran bir belediye yönetimi.

Belediyenin bütçesini yeterince varlık ve kaynak sahibi diğer kurumlara hibelerle eritmek yerine kente hizmet için harcayan bir belediye başkanı ve yönetimi.

Hizmet üreteceğim deyip belediyeyi, borçlandırarak zaten araç park edilebilmesi mümkün olmayan yüksek kaldırımlara park engelleyici takozlar değil belediyenin parasını hortumlayacaklara takoz koyabilecek bir yönetim ve başkan.

Şehri ışık kirliliğine boğarak anlamsız ve yoğun sokak ve cadde aydınlatmalarını, hizmet diye bize pazarlayan bir yönetim değil şehri her türlü kirlilikten temizleyecek bir belediye başkanı ve yönetimi.

Şehri hizmet çöplüğüne çevirmeyecek bir yönetim, bisiklet istasyonları koyup bisikletleri kaybedecek, sokak hayvanları için yemlik ve suluk koyup onları doldurmaya üşenecek, her köşe başına yeni planlama ile yeni çöp konteynırları koyarken eskileri kaldırmaya üşenecek bir yönetim değil.

Hizmet kılıfını, kimi şahıs ve firmaları zengin etmek için olduk olmadık işlerde israfa varacak boyutlarda kullanan bir yönetim ve başkan değil.

Yerinde ve zamanında gerekli hizmeti üretirken, vatandaşı mağdur etmeden doğru planlama ve kalifiye iş gücüyle iş ve hizmet üreten bir başkan ve yönetim.

Belediyenin farklı birimlerini, bağlayıcı sözleşmelerle norm fazlası elemanlarla şişiren ve bunu yaparken eş dost arasında bu kadroları pay eden ve hatta gizli kapaklı, bir günlük iş başvuru ilanlarıyla bunu yapan bir belediye başkanı ve yönetimi değil.

Polemik değil hizmet üreten bir başkan ve yönetimi.

Liyakat ve deneyim sahibi, bu milletin yıllardır beklediği hizmet ve yaşam kalitesini layıkıyla bu kente kazandıracak bir başkan ve yönetimi.

İdeolojik ve politik kamplaşmaya düşmeden, belediyecilik kültürüne sahip genel seçim tartışmalarıyla bu kentin enerjisini israf etmeyecek bir başkan ve yönetimi. 

Bence isteklerim gayet normal ve olması gerekenler.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?