REİS’İN HAYAL DÜNYASI?

05-01-2020

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Listelerde şehrin Ömerlerini görmek istiyorum. Bana onları bulun, getirin. Listeleri onlardan oluşturacağız" demişti.

Bu sözlerin üzerinden aylar geçti. Birçok kulis yapıldı, birçok kongre gerçekleşti. Göze çarpan tek bir Ömer yok. Hatta Ömer kokusu ya da emaresi bile yok!

Yok, çünkü teşkilatta Ömer arayan yok Reis!

Yok, çünkü partiye tek bir Ömer gelse, tüm taşlar yerinden oynar Reis!

Koltuklara oturanların çoğunun koltuğu değişir Reis!

Bunu o koltukları belirleyenler ister mi Reis?

Ömerler istiyorumun alt yapısı, sizin, “dindar gençlik istiyorum” söyleminizdi aslında. İşe oradan başlamak gerekiyor.

Reis, dindar gençliği geçtik, dini dışarıya anlatmayı da geçtik. Sizin il teşkilatlarında ki gençlik yapılanmasının yüzde kaçı namaz kılıyor, yüzde kaçı oruç tutuyor ve yüzde kaçı alkol alıyor diye bir çalışma yaptırın önce.

Hz. Ömer gelse, parti gençliğinden tek birini tutmaz Reis.

Bizim cari kanunlarda belki bunların cezai bir karşılığı yok ama Hz. Ömer deseniz, bunların tümünü yıkar Reis.

Ömer, öz oğluna had uygulayan valiyi görevden almıştı. Niye almıştı? Halifenin çocuğudur diye umuma açık olmayan bir yerde(kısmen kayırmıştı) cezayı infaz etmişti. Hz. Ömer devrin en zeki ve değerli adamlarından biri olmasına rağmen o valiyi azletmişti.

Şimdi, 1 Ömer gelse, kaç vali azleder, kaç başkan, kaç vekil, kaç genel müdür, kaç müsteşar, kaç bakan, kaç büyük elçi, kaç komutan…

Ömerlere hazırlık yapmadan Ömerleri çağırmak çok mantıklı değil Reis.

Ömerleri çağıracak veya onları seçecek ekibine bakıyoruz, “nıç” diyoruz.

Ömer gelse, bunlara hayatta gelmez. Gelse bile bunların tekini kabul etmez.

Önce teşkilatlarına bir Hz. Ömer’i okut Reis. Onun namaz kılmayan, oruç tutmayan, faiz yiyen, asabiyetle yaklaşan, zinaya yanaşan, içki içen, beytül male yan gözle bakanlara ne yaptığını okut Reis!

Senin seçtiklerin, koltuğa oturunca, orantısız şekilde övüp, koltuğu kaybedince size sövüyorlar Reis.

Ya bitmeyen koltuklar üretin ya da bu koltukları bu kalitesizlere yar etmeyin Reis!

Bugün Ömer gelse, bir ilden vekil ya da başkan adayı olsa, teşkilatın %90’ı buna karşı çıkar Reis.

Niye olduğunu siz biliyorsunuz ama ben yinede birkaç tanesini yazayım. Ömer olsa, vekiller ya da başkan yada bilmem ne kolları başkanı, akrabasını kayıramayacak, herkes kariyer planlamasını revize edecek, emtia alış verişleri kesata uğrayacak, kadın erkek ilişkileri ciddi manada törpülenecek…

Haliyle bu teşkilatların hepsi Ömer’i yemek için toplanacak. Toplu mailler, fakslar, üst düzey ziyaretler.

Bu Ömer, teşkilatımıza, şehrimize hatta ülkemize büyük zarar veriyor, bu adam sabıkalı, zaten bir defasında herkesin içinde şehrin eşraflarından Ebu Cehil’in kafasını yarmıştı(kafayı yaran Hz. Hamza) herkesi yok sayıyor, çok sert ve katı davranıyor. Namaz kılmayan, oruç tutmayan, içki içen, faiz yiyen ve kızlarla samimi olanlara karışıyor…

Bu şikayetlerle belki Ömer’i hapse bile attırırlar Reis!

Üsttekiler de ona çok hoş bakmazlar Reis.

Çünkü Ömer onlarında adaletsiz işleyişlerine çomak sokar. Koltuklara ipotek koyanlara Halid bin Velid’i hatırlatır, “onun ayağının altında ki toz kadar değerli olun, gelin”, der.

Senin Ömer hayalin çok güzel ve hoş ama çokta gerçekçi değil be Reis.

Ömerlerin gelmesi için çevrendekilerin Ömer'i sevmesi, özümsemesi lazım  be Reis.

 

Kudüs diyorsun, hepimizin içini rahatlatıyorsun ama(ilk Kudüs fatihinde sahabeler vardı)  ikinci Kudüs fatihi Selahaddin, “sabah namazına gelenlerin sayısı, Cuma namazına gelenlerin sayısını bulmadıkça, sefere çıkmam” diyordu. Gece karargahı dolaşıp teheccüde kalkmayan komutanlarını uyandırıyordu.

Sen Ömer diyorsun, Kudüs diyorsun da senin kurmaylar sabah namazına bile kalkmıyor Reis!

Ömerleri seç diye görevlendirdiklerin, hem lisanı hal hemde lisanı kal ile Ömerleri elediklerini itiraf ediyorlar  Reis…

Bu ortamda senin Ömer isteğin sadece hayal olur Reis.

Sen hayallerinin peşinden giden ve onları gerçekleştirmek için yılmadan mücadele eden birisin. Tüm dünya ile uğraşırken, buna nasıl zaman ayırabileceğini bilmiyorum Reis.

Ama Ömerlerin senin seçtiğin ekiple asla bir yere gelmeyeceğini/gelemeyeceğini biliyorum Reis.

Reis’in her şehrin Ömerleri hayalinin gerçekleşmesi ve tüm adaletsizlik ve liyakatsızlıkların son bulması duasıyla, sağlıklı ve mutlu kalın…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?