SİVRİ BİR YAZI

08-08-2017

Yaz akşamları Batman’da bir başkadır.

Diye başlayan bir cümlenin devamı genellikle daha pozitif ifadeler barındırır. Ama maalesef ki Batman için ya dediniz mi akla tek bir pozitif düşünce gelmez.

Olabildiğince uzağa en uzağa kaçmak istersiniz.

Batman’da yaz nemli olmasa da katlanılmaz sıcağıyla bütün bir kış sizi ısıtabilecek kadar kemiklerinizi kavuracak derecededir.

Yerinizde duramazsınız dursanız dahi terlemekten kurtulamazsınız.

Tozunuz eksik olmaz ama suyunuz olabilir, susuz kalabilirsiniz.

Burası Batman, büyük ihtimalle elektriğiniz kesilir ama kesilmediyse bir klimanın serin üfürükleriyle şifa bulma, serinleme şansınız olabilir.

Yaz akşamları Batman’da bir başkadır bu başkalığı desteklemek için bütün kurumlar el birliğiyle çabalar.

Yeşilden yoksun bir kentin gün boyu beton yapılarda biriktirilmiş sıcağı içinde boğulmamak için içinizden kendinizi dışarı atmak gelse de sivrisinek ve türlü haşeratın saldırısına uğrayıp sıcak ve ter içerisinde vücudunuzu kazımaya derinizi soyacak derecede kaşınmaya başlarsınız.

Hiçbir yıl bu yıl ki kadar sivrisinek saldırısına uğramadık.

Önceki yıllar pek matah bir hizmet görmesek de belediyenin sivrisinek ve haşerata karşı ilaçlama çalışmaları bizi kaşınmaktan ısırılmaktan koruyordu.

Gültepe Mahallesinin bir sakini olarak her Batmanlı gibi kendimizi dışarı atıp su parkında eş dostla çay içtiğimiz son kaç aydır belediye ekipleri ilaçlama yapmadığındandır diye düşünüyorum, sineğin sivrisineğin haddi hesabı yok.

Devamlı aç susuz kansız bırakılan sinekler tabiatlarının gereği beslenme arayışına giriyor ve bedenimizde beslenme kanalları arayışına düşüyor.

Herkes seslenip duruyor bir de ben sesleneyim.

Buradan yetkililere sesleniyorum yetkisizler de olur. Ya bu haşeratı açlık grevine zorlayacak bir icraatı başlatın ya da ilaçlamaya başlayın. Türlü hastalığı sivrisinek sondajlarıyla birbirimize bulaştırmaktan kurtarın bizi.

Oradan da seslenebilirim ya da dilediğiniz yerden sesleneyim ama bir sivrinin bir sineğin vızıltısı gibi kalacak biliyorum umursamayacaksınız ve bu sivri vızıltılardan bizi kurtarmak için hiçbir şey yapmayacaksınız.

Çok mu zor, zor değil belki maliyeti en düşün belediye hizmetidir.

Ama sonucu en hızlı alınabilen bir çalışmadır.

Sağlık için de olsa hala bunu yapmayacak mısınız?

Çıkın, zaten sayılı olan parkları, çay bahçelerini gezin, insanların sivrisineklere nasıl maruz kaldığını görün iki de sizi ısırsın.

Bakın bakalım ne oluyor.

İnsanları evlerine, hastalıklı klima üfürüklerine mahkum bırakmayın.

Balkonlarında cibinliklere kapatmayın.

Batman’da uzun yaz geceleri bir başkadır.

Değil mi ama…

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?