SİYASETLE ZAYIFLAMAK

23-03-2018

Önce zeytin ve dalı, şimdi ve tekrar Kızılelma.

Ne kadar güzel şey varsa siyasete bulandırılıp elimden alınıyor. Bu gidişle yiyecek bir şey bırakmayacaklar bana.

Yıllardır yapamadığımı siyaset sayesinde başarırım belki az kilo veririm.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’de yaptığı bozkurt işaretinin ortaya çıkardığı tepkiler daha toparlanamamışken o bozkurt işaretine tepki gösterenlere alın bu da size kapak olsun der gibi yeniden Kızıl Elma çıkışı geldi.

Mersin’de verilen görüntü için Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal açıklama yapmış, “Cumhurbaşkanımız rabiamızı sayıyordu, kadraja öyle bir görüntü girdi" diye vaziyeti toparlamaya çalışmıştı.

Vaziyet bu aslında her şey ortada ki;

Cumhurbaşkanı en son grup toplantısında daha dün bir şairlerinin şu dizeleriyle seslendi:

Tek millet, tek bayrak zülfikar olsun.

Tek vatan tek devlet payidar olsun.

Hedef Kızılelma herkese aşikar olsun.

Artık kimsenin diyecek sözü yoktur sanırım. Açıkça söylüyor şair ve Cumhurbaşkanı dillendiriyor ve ekliyor sonuna, aşikar olsun.

Kızılelma ne midir?

***

Birkaç gün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, yeni metro hatlarında önceliğin AK Parti'nin yüksel oy aldığı yerler olacağını söyledi. Uysal, "Metroda da birinci önceliğimiz en fazla oy aldığımız yerler olacak" ifadelerini kullandı.

Ne var bunda tabi ki öncelikleri oy aldıkları bölgeler olacak. İş kadrolarında öncelik oy verenleri olacak. KPSS’ye bakmayın siz taban puanı en dibe çekip 50 puan alanı 90 alana tercih edeceğiz elbette çünkü seçmenin oy rengi 50 puanı 100 yapar.

Öncelikleri vatandaşın parti tercihlerine bağlamayacağız da becerisi ya da ihtiyacına mı bağlayacağız. Hadi canım, buna inanmıyorsunuz değil mi?

***

Yaklaşık beş yıldır banka üzerinden bireysel emeklilik hesabı açtırmış imkanlarımın el verdiğince küçük birikimlerde bulunuyordum. Para ihtiyacım olunca hesabımda birikmiş parayı çekeyim dedim. Malumunuz bireysel emeklilik birikiminize devletin vermeyi taahhüt ettiği oran yatırıldığınızın yüzde 25 kadardır.

Ama bir şartla sistemde 10 yıl biriktirmeye devam etmeniz gerekir. Ama benim gibi erken çıkmaya niyetlenirseniz maalesef devlet size yüzde yirmi beş değil, sistemde kalma süreniz oranında mesela yüzde 5 veriyor.

Hesabıma baktım devlet biriktirdiğime karşılık 1200 lira katkıda bulunuyor bana ama diğer taraftan 1500 lira da gelir vergisi kesiyor.

Yani anlayacağınız yine ketenpereye geldik.

Hani şu meşhur deyim var ya kaşıkla verip kepçeyle alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?