VALİ MÜDÜRLERE KARNE VERECEK!

23-10-2016

Cumartesi buluşmalarımızın bu hafta ki konuğu Batman valisi sayın Ahmet Deniz’di.

15 Temmuz hain darbe girişiminin arifesinde ataması yapılan ve gelir gelmez kendini olağan üstü halde bulan vali beyle, ilk kez olağan konuları uzun uzun konuşabildik.

Şehrin en önemli konularını masaya yatırdık.

Eğitim, trafik, yatırım, istihdam, şehir planlaması, temizlik, ihraç edilen ve açığa alınan kamu görevlileri…

Vali beye sorulan, “şehrin en sevmediğiniz yeri neresi”, sorusuna çöp olan hiçbir yere tahammülüm yok demesi, temizliğe olan yaklaşımını da koyuyordu ortaya.

Belediye yönetiminin kısmen kendisinde olması, bu noktada avantaj ama daha önemlisi Karayollarına verdiği talimat!

Vali bey, Batman il sınırları boyunca, Siirt, Mardin ve Diyarbakır’a kadar yol kenarında ne kadar çöp, şişe, kirlilik varsa temizlenmesi ve düzenli olarak kontrol edilmesi talimatı vermiş.

Bizde hemen hakkını verdik, “Temiz Vali!”

Şehrin en önemli problemlerinden biride hiç şüphesiz eğitim. Batman, TEOG, ÖSS ve diğer sınavlarda hak ettiği yerde değil.

Vali bey bu konuda, işi başından almak gerek diyor. Okul öncesi eğitimin şehirde çok düşük olduğunu ve bunu artırmak için adım attıklarını, bununda meyvelerini almaya başladıklarını ifade ediyor.

Diğer bir sorun ise bölgeye atanan öğretmenlerin çok kısa süre kalıp, yasal hak veya boşlukları kullanarak tayin istemeleri. Bu durum eğitim kalitesini düşürmektedir. Bununda sözleşmeli öğretmen atamalarıyla kısmen çözebileceklerini ifade ediyor.

Bu konuda atılacak diğer bir adım ise eğitim yöneticilerinin çabası.

Vali bey, bütün okul müdürlerini topladığını ve durum değerlendirmesini yatığını, tabloları çıkarttığını söylüyor.

Yılsonunda, yılbaşında ki tabloya bakarak bütün müdürlere karne verip ona göre değerlendirmelerinin yapılacağını söylüyor.

Artık sayın müdürlerimizde karne günü karnelerini vali beyden almak için velileriyle gelirler muhtemelen.

İşin şakası bir yana, bu tarz yaklaşımlar, rekabeti artırıp kaliteyi maksimize eder. En iyileri ortaya çıkarıp, kötüleri ifşa ve bertaraf eder.

Tabii bunu yaparken, mutlaka herkesi içerisinde bulunduğu şartlarla değerlendirmek gerekir!

Şehrin trafiğini felç eden yol çalışmalarını da konuştuk. Siirt çevre yolunda ki çalışmalar çok ağır işliyor. Müteahhide verilen süre çok uzun ve bu sürede işin bitirilmesi de garanti değil. Bundan çok daha kapsamlı çalışmaların bu sürenin beşte biri kadar kısa sürede bitirildiğini söyledik.

Vali bey işin hızlandırılması için karayollarıyla konuştuğunu, hassasiyetimize binaen tekrar görüşüp işin olabildiğince çabuk bitirilmesi için talimat vereceğini ifade etti.

Vali bey temiz, iyi niyetli, çalışkan, samimi ve heyecanlı bir yapıya sahip.

Batmanlıların bu erdemleri pozitif yönde değerlendirip, ondan maksimum derecede faydalanmaları gerekir.

Herkesin işini hakkıyla yaptığı bir toplum dileğiyle, sağlıklı ve mutlu kalın...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?