VALİ NE DEDİ?

08-11-2020

Bu haftaki Cumartesi sohbetlerimizin misafiri, Batman Valisi Hulusi Şahin’di.
Şahin’e Batman’a dair bir çok mevzuyu sorduk. 

Batman’a atanmasının 2. yıldönümüne denk gelen program, bir yerde 2 yılın muhasebesi oldu. 
Vali bey, öncelikle Belediyecilik gibi bir misyonumuz olmadığı halde bir anda kendimizi belediye işinin içinde bulduk. Gönül isterdi ki halkın seçtiği kişiler belediyeyi yönetsin ama terör ile araya mesafe konulmadığı için zorunlu bir süreç işledi diyor. 

Belediye mevzularına çok fazla girmesekte, borcun 7 ay içerisinde 372 milyondan 300 milyona düştüğünü söylüyor. 
Bugüne kadar yapılan kaçak yapıları kimsenin yıkmadığını bunun da ciddi problemlere yol açtığını söylüyor. Kendi dönemlerinde kaçak yapılara tek bir çivi bile çakılmayacağını ve kaçak olan yapıların teker teker yıkılacağını söylüyor. Yıkılan binaların asıl probleminin bir iki kat fazla çıkılması değil aynı zamanda kalitesiz malzeme kullanımıdır. Elazığ’dan getirilen yıkım ekibinin, yıkılan binalardaki beton kalitesinin çok düşük olduğunu söylediğini bir deprem anında bir çok vatandaşın enkaz altında kalabileceğini söylüyor. 

Bir soru üzerine kanser hastalarının Pet ct cihazı yüzünden Diyarbakır’a gittiği konusunda bilgisinin olmadığını ve bu konuyla ilgileneceğini söylüyor. 

Şehrin gelişmesi için kurumların ve erklerin koordinasyonunun elzem olduğunu söyleyen vali bey, İktidar vekilimiz Ankara’da biz ise burada işleri takip ediyoruz. Sivil toplum ve basınla olan ilişkilerimize gayet olumlu diyor. Esentepe külliyesinin

etrafının millet bahçesi, olacağı, adliyenin yanına yer altına 3 katlı otopark yapılacağı ve varolan demiryolunun üzerine raylı sistem projesi geliştirdiklerini söylüyor. 
Vali bey, sağlık çalışanlarına da destansı mücadeleleri için madalya töreni düzenleyeceklerini ifade ediyor. 

Basının önemi üzerine de fikirlerini beyan eden vali bey, kendini ön plana çıkarmayı sevmeyen bir yapısının olduğunu söyleyerek, taktir edilmekten çok kendi iç tatmininin önemli olduğunu ifade etti.
Vali beyin açıklamalarını gazetemizin diğer saylarında okuyabilirsiniz. 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?